Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, de astăzi, în grevă japoneză 

de | 25.05.2023 16:02 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Începând cu data de 25.05.2023, angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, atât cei afiliaţi, cât şi cei neafiliaţi S.C.N.S.A.S., intră în grevă japoneză.

NEMULŢUMIRI : SITUAŢIA SALARIALĂ.

Ca rezultat al eşecurilor tuturor demersurilor făcute de conducerea C.N.S.A.S. în materie salarială, angajaţii instituţiei noastre se află într-o situaţie discriminatorie faţă de colegii din alte instituţii publice din administraţia publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat şi continuă să provoace o stare de nemulţumire profundă, fiind trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici.

Considerăm inadmisibilă perpetuarea acestei situaţii de fapt şi prezentăm în consecinţă următoarele REVENDICĂRI:
-Aplicarea fără întârziere a prevederilor Legii 153/2017 şi încadrarea tuturor angajaţilor C.N.S.A.S. pe grila maximă de salarizare, care ar fi trebuit a fi aplicată la data de 01.01.2022 şi care nu se aplică nici la data redactării prezentului comunicat;
-Calcularea sporului de condiţii vătămătoare în cuantum de 15%, aşa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcţie, respectiv contractele individuale de muncă ;
-Acordarea unei majorări de 15% a salariului de bază pentru complexitatea muncii.
Citește și:
* Loverboy sexagenar din Piteşti, condamnat la 16 ani de închisoare: „Trebuia s-o duc într-o pădure undeva, să o termin, s-o execut la comandă”
* Două descinderi în cinci zile! Procurorii DNA Piteşti au „sunat” şi a doua oară la uşa Bibliotecii Judeţene!
*Prim-procuroarea de la Parchetul Costeşti, judecată de Consiliul Superior al Magistraturii
Încă din 2018, instituţia noastră a iniţiat demersuri atât pe lângă Parlamentul României, cât şi pe lângă Guvernul României pentru îndreptarea inechităţilor salariale, acţiuni care nu au avut niciun rezultat. Totodată, fiecare iniţiativă a fost respinsă pe motiv că la o proximă iniţiativă legislativă vor fi eliminate aceste discriminări.
În funcţie de evoluţia evenimentelor, ne rezervăm dreptul de a demara şi alte acţiuni de protest, în condiţiile legii.
Laura Bogatu, Preşedinte S.C.N.S.A.S

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *