Web Analytics

Angajata unei bănci a furat peste jumătate de milion de euro din conturile clienţilor

de | 22.11.2022 08:49 | Actualitate, Home

O angajată a unei bănci este acuzată că a furat sute de mii de euro din contul unor clienți. Potrivit anchetatorilor, femeia de 51 de ani, care lucra ca funcționar la o bancă din Galați, ar fi sustras peste jumătate de milion de euro din conturile clienților. Mai grav este că individa a continuat să aplice aceeași metodă de jaf bancar şi după ce a fost concediată. Aceasta și-ar fi mințit clienții că, de fapt, a fost mutată la o altă sucursală.

Citește și: Mesajul tulburător al iubitei lui Alin Marinete, omul de afaceri mort azi dimineață în accidentul de la Metro

Fapta s-a petrecut pe o perioadă de 4 ani, între 2015-2019, când femeia ar fi reușit să fure 736.000 de lei și 365.000 de euro. Mai exact, ea efectua transferuri repetate între conturi, dar și retrageri de bani de la ghișeu sau de la bancomate cu carduri despre care păgubiții nici nu știau că există, notează observatornews.ro. La un moment dat unii clienți şi-au dat seama că au fost înșelați şi au depus plângeri la poliţie. Astfel, polițiștii au descins la locuința femeii și au reținut-o pentru 24 de ore. Ulterior magistrații au decis ca aceasta să fie plasată sub control judiciar 60 de zile.

Citește și: O femeie concediată de ANAF a câștigat procesul la CEDO

Un caz asemănător s-a întâmplat acum mulți ani în Argeș. Fosta contabilă de la Spitalul Județean, Amalia Dumitraşcu, cea care a delapidat un milion de euro între 2012 şi aprilie 2017 de la spitalul din Argeş, mai are o fraudă, dată BCR Piteşti în perioada 2002-2005. Amalia Dumitraşcu şi Marilena Ciontu-Tuiu, două foste angajate ale băncii, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş pentru delapidarea a 30 de miliarde lei vechi. Naşă şi fină, cele două femei au fost acuzate că au plimbat banii a 11 societăţi cliente ale BCR dintr-un cont într-altul, până când li s-a pierdut urma şi au putut fi ridicaţi direct de la casierie. În acel dosar, Amalia Dumitraşcu a scăpat de închisoare prin prescrierea faptelor, fiind însă obligată să achite băncii despăgubiri în valoare de 1,6 milioane lei.

.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *