Web Analytics

O femeie concediată de ANAF a câștigat procesul la CEDO

de | 21.11.2022 20:57 | Actualitate, Home

O femeie, care a fost concediată din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) Oradea, din funcția de șef de birou, a câștigat procesul la CEDO.

Citește și: Urs la Câmpulung

În anul 2014, femeia a fost concediată din ANAF Oradea din funcția de șef de birou. Concedierea ei a fost justificată de cei din conducerea instituției pe motiv de reorganizare a posturilor. Potrivit presei locale, nemulțumită de această decizie, orădeanca a inițiat mai multe cereri și proceduri administrative, fără succes însă. Astfel, și-a căutat dreptatea în instanță, acolo unde a cerut reintegrarea în funcția de șef de birou și despăgubiri pentru daunele pe care le-a suferit, ca urmare a încetării atribuțiilor sale.

Citește și: Conducea fără permis o mașină încredințată cu bună știință. Motive de dosar penal!

Un an mai târziu, Tribunalul Bihor i-a admis solicitările, considerând că acțiunea ANAF nu a fost justificată.  În replică ANAF  a făcut apel şi astfel procesul a continuat, notează bihon.ro. După 6 ani de procese, femeia a formulat plângere la CEDO subliniind că nu a avut parte de un proces echitabil.

Citește și: Ambulanțierii anunță, marți, miting de amploare în fața Guvernului

Ea a cerut despăgubiri morale de 7.000 de euro și 14.000 de euro daune pentru încetarea ilegală și abuzivă a postului ocupat, precum și pentru privarea de dreptul la un proces echitabil. Astfel, CEDO a admis cererea orădencei și a stabilit că i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil. Totodată, obligă statul să-i acorde despăgubiri morale de 1.500 de euro, plus orice sumă care se datorează cu titlul de impozit pe sumă. În plus, CEDO i-a acordat dreptul de revizuire a dosarului său.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *