Web Analytics

Andrei Truşescu, bun pentru AS Roma, nu şi pentru SCM Piteşti

de | 17.08.2017 12:27 | Sport

13 trusescuConform site-ului Tuttomercatoweb.com, formaţia italiană AS Roma l-a transferat, de curând, pe fundaşul stânga Andrei Truşescu de la Școala de Fotbal „Dănuţ Coman”. Trușescu este piteștean get-beget, a crescut la vechiul FC Argeș și la Școala de Fotbal „Dănuţ Coman”, a fost în lotul SCM-ului pregătit de Nicolae Dică, actualul FC Argeș și este titular în echipa națională a României Under 19. Ca un paradox, Trușescu, elevul crescut de Mihai Ariciu, a fost rezervă la SCM, nereușind să bifeze nici măcar un minut în tricoul alb-violet. Iată, însă, că a bifat un transfer de senzație la AS Roma.

FC Argeș l-a ignorat pe tânărul Trușescu și l-a adus pe „veteranul” Raul Costin

Andrei Trușescu este component al echipei naționale Under 19 și a fost în ultima perioadă de timp legitimat la SCM Pitești, echipa care a promovat de curând în Liga a II-a. După schimbarea denumirii clubului și după schimbarea antrenorului, gruparea din Trivale s-a despărțit subit de fotbalist, considerând că nu mai are nevoie de serviciile sale. Cu alte cuvinte, Trușescu nu s-a ridicat la valoarea noului FC Argeș, dar, în schimb, iată că s-a ridicat la valoarea unui club precum AS Roma, club care încă de la începutul acestui an l-a urmărit pe fotbalist. Este așadar evident că „specialiștii” de la FC Argeș sunt total pe dinafară și au pierdut printre degete un fotbalist de mare perspectivă. Toate aceste lucruri în condițiile în care șefii clubului din Trivale au observat că jocul echipei are sincope și l-au transferat pe Raul Costin, un fotbalist ajuns la apus de carieră. „Încă din februarie, când copilul a jucat la un turneu cu naționala în Italia, cei de la AS Roma erau hotărâți să-l transfere, dar abia acum au perfectat toate actele”, ne-a declarat un oficial de la Școala „Dănuţ Coman”.

„A participat cu Roma la un turneu, unde a jucat cu echipe gen Bayern Munchen, Real Madrid, Borussia Dortmund…”

13 ariciuPentru mai multe detalii legate de acest fotbalist piteștean l-am contactat pe cel care l-a crescut pe Andrei. Este vorba de Mihai Ariciu, cel care ne-a declarat: „Fotbalistul este crescut de mine de la vârsta de 6 ani și jumătate. A ajuns și este și în prezent component al României Under 19. Este chiar și titular în ultimele 15 jocuri pentru această reprezentativă. A început fotbalul la FC Argeș, iar în momentul în care FC Argeș a intrat în faliment, am mutat toată grupa de copii născuți în anul 1999 la Școala Dani Coman. Apoi a fost legitimat la SCM Pitești, dar nu a jucat. În schimb juca pentru lotul național. Jucătorul a fost monitorizat 8 luni de zile de AS Roma și a fost văzut la turneele echipei naționale. Prima dată l-au văzut la un turneu în Suedia, iar în iarna acestui an a fost chemat la Roma o săptămână într-un stagiu de pregătire cu Primavera lor și acolo, pot spune, că a confirmat. A mai fost monitorizat la un turneu în Franța și la un turneu în Italia, unde a și marcat primul gol la națională. Acolo a fost momentul în care a și fost contactat. Eu îmi doresc ca orice jucător pe care eu l-am crescut, prima oară să joace la FC Argeș, dar asta depinde și de FC Argeș. El a fost împrumutat de la Școala Dani Coman la SCM pe un an cu posibilitatea de prelungire, dar atâta timp cât SCM-ul nu l-a băgat un minut să joace tot anul trecut și el era titular la lotul național Under 19… Era monitorizat de AS Roma, dar la SCM nu juca, nu cumva este un paradox al fotbalului? SCM-ul a renunțat la serviciile lui și nu s-a pus problema să se prelungească împrumutul sau să îl ceară definitiv. Au transmis la finalul campionatului trecut că nu mai au nevoie de el. Andrei este un jucător de perspectivă, iar dacă îl ține Dumnezeu sănătos și la fel de serios, cum îl cunosc eu, dar și de ambițios, eu îl văd inclusiv la lotul mare al României. De curând a participat cu AS Roma la un turneu în Germania, unde a jucat cu echipe gen Bayern Munchen, Real Madrid, Borussia Dortmund. Adică e deja la un alt nivel… S-a mutat acolo, stă în cantonamentul echipei mari a clubului AS Roma, face antrenamente cu echipa mare, dar joacă la Primavera. Are un contract de 1.700 de euro pe lună plus casă și masă. Ca un amănunt vă pot spune că vizita medicală a durat 6 ore și a fost făcută la clinica unde face și echipa mare”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Asta se întâmplă și datorită corupției de la noi…nu dai bani, nu joci!:-) Nu cred că nu puteau să vadă că băiatul are talent.