Web Analytics

Andrei Prepeliţă, antrenor principal FC Argeş: „Este o atmosferă urâtă în jurul echipei… Sunt multe nemulţumiri din partea tuturor şi nu înţeleg de ce”

de | 7.10.2022 10:30 | Actualitate, Home, Sport

”Eu am cerut jucători, dar nu mi s-a dat niciun răspuns și de aceea mă focusez pe jucătorii pe care îi avem la dispoziție”, mai spune antrenorul
Având în vedere rezultatele negative din ultima perioadă, te întreb care este în prezent relația dintre banca tehnică și conducerea de la FC Argeș?

– În primul rând, vreau să lămuresc un aspect, și anume acela că singurul moment în care m-a asistat avocatul a fost la semnarea contractului, ceea ce mi se pare normal pentru un antrenor profesionist. La fel am procedat și atâta timp cât am fost jucător și așa procedez și acum, ca antrenor. Mi se pare normalitatea normalităților. În rest, dacă cineva vrea să renunțe la mine, trebuie să vină să o spună. Deci, trebuie să-și asume responsabilitatea cine vrea să renunț.

Deci, până acum nu ți s-a cerut nimic din partea conducerii?

– Nu mi s-a cerut nimic din partea conducerii…

Să înțelegem că vei continua la FC Argeș?

– Păi, de ce să nu continui? Eu am contract pe un an de zile și dacă voi obține și anul acesta play-off-ul, este un bonus, așa cum a fost și anul trecut. Muncim, au venit foarte mulți jucători, echipa joacă din ce în ce mai bine… Am jucat cu FCSB, o echipă bună, care se bate la campionat și, la fel, în urma unor greșeli, am primit niște goluri stupide, dar nu e ușor, pentru că, așa cum am spus de la început, avem foarte mulți jucători noi.

Citește și Jean Vlădoiu: „Prepeliţă are în contract intrarea în play-off, are timp…”

„Am simțit o durere în ceafă, am avut un moment în care nu am văzut foarte bine și doctorii au decis să nu mai stau pe bancă”

Cum te simți având în vedere că ai avut niște probleme medicale la meciul cu FCSB?

– Cum să mă simt? Mă simt rău, nu m-am simțit bine, am avut tensiune foarte mare. Am simțit o durere în ceafă, am avut un moment în care nu am văzut foarte bine, m-am așezat, mi s-a luat tensiunea și doctorii au decis să nu mai stau pe bancă.

Ai mai avut până acum o asemenea stare?

– Nu, nu am mai pățit așa ceva. Urmează să fac mai multe investigații medicale. Sunt mai bine, dar trebuie să vedem despre ce a fost vorba.

Cum comentezi meciul cu FCSB, o nouă înfrângere?

– Cum să comentez? Am ajuns târziu la Pitești și nu am văzut decât principalele faze ale meciului… Am ratat ocazii foarte bune într-un meci ca acesta, ca și cel trecut cu CFR Cluj… Cu echipele acestea nu-ți permiți să ai 6-7 ocazii și să nu dai gol. Trebuie să fructifici aceste ocazii și să stai foarte bine în teren. La primul gol a fost o greșeală, al doilea a fost un penalty fără rost, mingea era în altă parte, iar la ultima fază a fost o dublă greșeală a lui Straton și a lui Viana. Straton putea să iasă mai mult pe centrare, iar Viana avea omul lui. Nu a fost o minge foarte grea… Și din trei faze din astea a ieșit această înfrângere. Din ce am văzut eu, FCSB nu și-a creat foarte multe ocazii. A fost o bară în prima repriză și cam atât. Nu și-au creat foarte multe ocazii, dar noi trebuia și trebuie să fim mult mai eficienți și mai atenți în apărare. Din păcate, în aceste 12 etape ne-au costat foarte mult greșelile personale și ocaziile ratate, și mă refer la cele din meciurile cu Rapid sau Sepsi. Sunt lucruri care, din păcate, noi nu putem să le controlăm. La antrenament toată lumea dă gol și la meci este altceva.

Citește și Viorel Tudose: „Prepeliţă e cu sabia lui Damocles deasupra capului, oricând poate să aibă probleme”

„Avem nevoie de o victorie ca să revenim, jucătorii au nevoie de moral”

Urmează meciul cu CSU Craiova, un meci la fel de dificil precum cele cu CFR și FCSB…

– Așa este. Va fi un meci la fel de dificil. Lucrăm să câștigăm meciul, avem nevoie de o victorie ca să revenim, jucătorii au nevoie de moral, să ne luăm energia pentru viitor printr-o victorie. Eu am încredere în jucători, nu este ușor nici pentru ei, este o atmosferă urâtă în jurul echipei, o simte toată lumea… Poate și ceea ce s-a întâmplat cu mine în meciul cu FCSB… Văd că sunt multe nemulțumiri din partea tuturor și nu înțeleg de ce.

Sunt probleme de lot?

– Vom vedea, sper să nu fie probleme. Noi avem un lot de doar 20 de jucători și, dacă avem unele accidentări sau suspendări, vom avea probleme.

Ce jucători de la Centrul de copii și juniori se pregătesc cu echipa mare?

– Îl avem pe Yanis Pârvu, pe Florescu, care anul trecut a fost la Divizia C, pe Gaspar și Covaci și pe Dinoci, care se mai pregătește cu noi. În rest, așteptăm să producă și Centrul de Copii și Juniori tineri pentru echipa mare.

Pentru viitorul apropiat se mai poate vorbi despre transferuri de jucători?

– Eu am cerut jucători, dar nu mi s-a dat niciun răspuns și de aceea mă focusez pe jucătorii pe care îi avem la dispoziție.

Ce posturi ar fi deficitare?

– În primul rând, ar trebui să completăm lista de 23 de jucători, ar mai trebui un fundaș central, ar mai trebui un atacant. Anul trecut am avut la un moment dat patru atacanți, acum avem doar doi. În altă ordine de idei, vreau să spun că eu întotdeauna le-am mulțumit suporterilor pentru sprijin și le-am cerut să susțină echipa. Dacă nu vor să mă susțină pe mine, nu știu din ce cauză, să susțină echipa. Cu mine nu este nicio problemă, încerc să gestionez această presiune, dar echipa are nevoie de susținere.

Citește și Andrei Prepeliţă, după ce suporterii i-au cerut demisia: „Înţeleg că pretenţiile sunt mari, dar trebuie să fim şi puţin realişti…”


Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole