Web Analytics
scris vineri, 27.01.2023

ANAF schimbă formularul Declarației 112 pentru a introduce o nouă facilitate acordată angajaților

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va modifica formularul Declarației 112 pentru a introduce o nouă facilitate acordată angajaților din România. Aceștia pot beneficia de un abonament pentru activități sportive în valoare de maxim 400 de euro pe an. Aceste sume sunt scutite de la plata impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale.

ANAF schimbă formularul Declarației 112 pentru a introduce o nouă facilitate acordată angajaților

Citește și: Date din rechizitoriul DNA. Cum au fraudat şefele APIA Argeş un concurs de angajare

Legea prin care toți salariații din România vor putea beneficia de abonamente pentru practicarea sportului, plătite de angajator, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis luna aceasta. Mai exact, toți salariații care merg la sală, la un bazin de înot, închiriază un teren de tenis sau practică un sport de echipă, în cadrul unui club de amatori pot beneficia de această lege. Angajatorul le va putea plăti abonamentul. Legea se aplică și în cazul anumitor proceduri de recuperare medicală care includ activități sportive care nu sunt gratuite.

Citește și: Argeș. Scafandrii îl caută pe bărbatul luat de ape și cu ajutorul unui sonar

Potrivit legislației din România, angajații pot beneficia de bonusuri lunare neimpozabile cu condiția ca aceastea să nu depășească 33% din salariu. De exemplu, în cazul unui angajat care are salariul minim brut, adică 3.000 de lei pe lună, bonurile nu vor putea depăși 990 de lei pe lună, scrie hotnews.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *