Web Analytics

Amenzi uriașe pentru șoferii care nu-și curăță zăpada de pe mașini

de | 29.01.2023 10:53 | Actualitate, Home

Șoferii care nu își deszăpezesc mașina riscă să primească amenzi uriașe din partea oamenilor legii. Potrivit Codului Rutier, șoferii care ies în trafic cu mașinile pline de zăpadă riscă să primească amenzi drastice. Așadar, dacă sunt prinși în trafic cu mașinile nedeszăpezite, adică cu zăpadă pe plafon sau pe lunetă, șoferii pot primi până la 2.900 de lei amendă.

Citește și: Date din rechizitoriul DNA. Cum au fraudat şefele APIA Argeş un concurs de angajare

Codul Rutier prevede ca toate mașinile să fie complet curățate atunci când sunt scoase în trafic, altfel șoferii riscă de la 9, până la 20 de puncte amendă sau între 1.300 și 2.900 de lei. Mai mult, dacă circulă cu mașinile acoperite de zăpadă, bucăți de zăpadă de pot desprinde de pe plafon sau lunetă și îi pot afecta pe ceilalți participanți la trafic.

Citește și: Un scandal stă să izbucnească la Biblioteca Judeţeană! Apar încă trei posturi de conducere

Și cei care nu au cauciucuri de iarnă riscă să primească amenzi cât se poate de usturătoare. În același timp, șoferii sunt obligați de lege să mai aibă în portbagaj, în perioada iernii, un săculeț de nisip și de asemenea, o lopată care va fi utilizată la deszăpezire, evident, în cazul în care este nevoie. Cei care sunt opriți în trafic și controlați, dar nu au aceste accesorii riscă să fie sancționați cu o amendă de 9 și până la 20 de puncte. Iar asta nu este tot. Polițiștii rutieri pot de asemenea să rețină și certificatul de înmatriculare al mașinii, șoferii primind în schimb o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *