Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș

de | 28.01.2022 18:05 | Actualitate, Home

În ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul forestier, ocazie cu care au verificat două societăți comerciale, cu sediul în localitatea Bughea de Sus.

În urma verificărilor, la una dintre societăți, s-au constatat diferențe dintre stocul scriptic și cel faptic, rezultând că societatea deținea cantitatea totală de 2.53 mc lemn de foc, de esență rășinoase, fără documente legale.

În urma abaterii constatate, societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos, fără proveniență justificată legal, a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

De asemenea, la a doua societate verificată, s-au constatat diferențe dintre stocul scriptic și cel faptic, rezultând că societatea a expediat cantitatea de 0,43 mc cherestea rășinoase și 0,11 mc lemn de foc rășinoase, fără documente legale.

În urma abaterii constatate, societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos, expediat fără documente legale de proveniență și transport, a fost confiscat valoric.

Citește și Pompierii argeșeni au gestionat 42 de misiuni pe raza județului în ultimele 24 de ore

De asemenea, în ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat doi bărbați, de 39 și de 38 de ani, ambii din Călinești, care transportau, cu atelaje, pe raza localității de domiciliu, cantitatea totală de 2,4 mc de material lemnos, fără documente legale de proveniență sau însoțire a transportului.

În urma celor constatate, cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.

Acest articol este despre: amenzi,arges,nereguli silvice

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed