Web Analytics

Amenzi la firme de pază din municipiul Pitești

de | 30.07.2020 16:19 | Actualitate

 

În ziua de 29 iulie a.c., polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au desfăşurat activităţi de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, precum și verificare a organizării și desfășurării activității furnizorilor de servicii de securitate private.

În urma verificărilor, la unul dintre obiective s-a constatat că furnizorul de servicii de pază şi beneficiarul acestora nu au luat măsuri pentru avizarea planului de pază, iar personalul care efectua serviciul de pază nu era echipat corespunzător.

Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 333/2003R, privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor, respectiv H.G. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare a legii.

La toate unităţile s-a procedat la instruirea agenților de pază cu privire la modul de desfășurare al serviciului, purtarea elementelor distinctive şi a mijloacelor din dotare, precum și respectarea consemnului general și particular al postului.

Reamintim că, în conformitate cu HG 301/2012, în situația depistării, de două ori în decurs de șase luni, a unui agent de pază care nu respectă obligațiile specifice personalului de pază, pe lângă sancțiunea contravențională, se aplică și măsura complementară a retragerii, pentru o perioadă de un an de zile, a avizului de pază în baza căruia își desfășoară activitatea.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii