O ştire recentă de pe site-ul postului naţional de radio şi televiziune din Finlanda (yle.fi) arată că oficiali ai Uniunii Europene au ameninţat ţara scandinavă cu “deteriorarea fără precedent a reputaţiei sale şi presiuni politice” dacă Parlamentul nu va ratifica Planul european de redresare şi rezilienţă.
Aceasta este faţa hâdă a “democraţiei” europene.
“Se pare că nu există niciun fel de respect pentru procesul democratic”, a scris Tuomas Malinen, profesor de economie la Universitatea din Helsinki, pe contul său de Twitter.
Citește și: 65% din români apreciază că vaccinurile sunt singura modalitate de depășire a pandemiei
Ameninţările în stil mafiot din partea UE vin pe fondul deciziei Comitetului Constituţional din cadrul Parlamentului de a cere o majoritate de două treimi pentru aprobarea planului.
Premierul Sanna Marin a refuzat să răspundă întrebărilor presei privind identitatea oficialilor europeni, care au folosit aceste mijloace de “persuasiune” doar la telefon nu şi în scris, după cum mai arată articolul de pe site-ul Yle.
Anterior, cabinetul premierului finlandez a cerut informaţii de la biroul juridic al Consiliului Uniunii Europene cu privire la implicaţiile unui vot negativ în Parlamentul de la Helsinki.
“Respingerea pachetului de stimulare economică va conduce la o deteriorare fără precedent a reputaţiei Finlandei şi la presiuni politice”, a subliniat oficialul Consiliului UE, în condiţiile în care “structura creată pentru programul de stimulare va intra în colaps”, după cum mai scrie postul public de radio-televiziune al Finlandei.
Citește și: Insectele – introduse oficial ca hrană umană în Uniunea Europeană
Panica generată în Parlament de ameninţările “europenilor” a “împins” aleşii poporului finlandez către soluţii ridicole şi profund imorale.
“Coaliţia nevertebrată va aproba pachetul de stimulare prin abţinerea de la vot”, a scris publicaţia online Suomen Uutiset (Finnish News). Este vorba despre Partidul Coaliţiei Naţionale, al doilea partid de opoziţie din Parlamentul finlandez.
Deoarece este nevoie de o majoritate de două treimi, nu sunt suficiente voturile din coaliţia guvernamentală, iar celelalte partide din opoziţia şi-au anunţat intenţia de a vota împotriva Planului european de redresare.
Înaintea votului final de săptămâna viitoare, Comisia de finanţe a Parlamentului a dat undă verde pachetului european de stimulare economică, conform unei ştiri recente de la Yle.
Primul criteriu luat în considerare pentru recomandarea aprobării a fost “caracterul excepţional şi unic al pachetului”. Oare chiar mai crede cineva în caracterul “excepţional şi unic” al Fondului de redresare, în condiţiile în care există numeroase semnale privind transformarea acestuia într-o “facilitate” permanentă?
Citește și: Daniela Buruiană, desemnată membru național din partea României la Eurojust
În cadrul Planului de redresare, Finlanda va primi 2,9 miliarde de euro în viitorul apropiat, conform ştirilor din presa finlandeză, şi va rambursa 6,6 miliarde până în 2058.
Planul beneficiază de susţinerea puternică a comunităţii de afaceri, care a făcut un apel pentru ratificarea sa, după cum scrie cotidianul Iltalehti.
Publicaţia online Brussels Report (brusselsreport.eu) arată că situaţia din Finlanda reprezintă un avertisment pentru “eurocraţi” şi întreabă de ce trebuie o ţară care este contributor net al Fondului de redresare să accepte recomandări privind modul de alocare a sumelor primite.
“Nu ar trebui ca experienţele trecute cu fondurile transferate de la UE să reprezinte un motiv de îngrijorare cu privire la cât de bine vor fi cheltuiţi banii şi dacă vor exista beneficii economice adevărate?”, mai întreabă autorul articolului din Brussels Report.
Întrebarea primeşte un răspuns de la profesorul Tuomas Malinen, care se concentrează mai ales pe cazul Finlandei.
Nu mai preluați tâmpenii scrise de alții, citiți articolul https://yle.fi/uutiset/3-11922282
Auzi măh Vasâle,că tot dai tu numai știri nașpa despre UE…nu vrei tu să te muți în Rusia și să ne lași???