Web Analytics

Aurul-rezervă al României rămâne la Banca Angliei. Proiectul lui Liviu Dragnea de repatriere a rezervelor, respins în Parlament

de | 28.04.2021 10:04 | Actualitate, Economie

Proiectul privind repatrierea rezervelor de aur ale României a fost respins de Camera Deputaţilor, for decizional. Prin inițiativa fostului lider PSD Liviu Dragnea, Banca Naţională a României ar fi fost obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur, ţinută la Banca Angliei.

Votul a venit după ce președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să reexamineze legea.

Parlamentarii actualei puteri au votat împotriva repatrierii aurului și au susținut că o astfel de măsură ar duce la pierderea credibilității României pe piețele internaționale, scrie digi24.ro.

CITESTE SI Liviu Dragnea, confirmat cu noul coronavirus. Fostul lider al PSD a fost transferat la Penitenciarul-Spital Jilava

În schimb, partidele din opoziție sunt de părere că ar fi normal ca rezervele să stea în țară și chiar să fie valorificate.

Specialiștii în domeniul financiar bancar l-au criticat de la bun început, pentru că ar fi implicat costuri uriașe, fără a produce beneficii. Spre exemplu, costul depozitării este de circa 66.000 de euro pe an, în vreme ce repatrierea a aproximativ 60 de tone de aur ar fi costat 1,4 milioane de euro.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole