Web Analytics

Alte dovezi despre măcelul arborilor din Trivale

de | 10.10.2019 15:01 | Actualitate

Se taie din nou în Pădurea Trivale. Defrișările au fost semnalate de un cetățean, pe Facebook, chiar în această săptămână. Piteștenii au mai sesizat fenomenul tăierilor abuzive din Trivale de-a lungul timpului, subiect abordat și în Jurnalul de Argeș. „Copacii ăia despre care tot discutăm și postăm că se taie în Pădurea Trivale sunt depozitați pe proprietatea Ocolului Silvic Pitești! Măcar acum știm cine e autorul…”, spune Adrian Constantin, într-o postare pe pagina Pitești, orașul meu. Același cetățean a spus că va face o adresă către Direcția Silvică Argeș pentru a afla motivul tăierior. Comentariile nu au întârziat să apară.

„Copacii aia au fost marcați de către oameni profesioniști. Dacă vă plimbați prin Pădurea Trivale, este meritul generațiilor de silvicultori care au condus pădurea până la vârsta de peste 140 de ani. Acum este și ea bătrână și își trăiește ultimii ani din viață. Uitați-vă spre cer și veți vedea ramuri uscate, moarte, uitați-vă în jos și veți vedea generația următoare, semințisul. Semințișului îi trebuie spațiu și lumină ca să crească. Cel mai bine să fiți voi mai buni cu mediul. Lăsați silvicultorii în pace!”, a răspuns Marius Nicolaescu.

„Să înțelegem că dacă nu erau hoții ăștia de silvicultori nu mai aveam pădure? Stai liniștit, pădurea nu are nevoie de intervenția omului, crește singură și se extinde singură de milioane de ani. Asta cu ramuri uscate e vrăjeala voastră, să aveți motiv de defrișare”, a continuat Adrian Constantin.

În timp ce primarul localității Băbana, Bebe Ivan, consideră că această defrișare „se numește igienizare!!”, inițiatorul conversației, Adrian Constantin, precizează „da, cu mențiunea că igienizarea se face pentru arbori uscați și bolnavi, nu pentru ăia sănătoși și valoroși ca cei din imagini…”

 

 

 

 

 

Sursă text și foto: Adrian Constantin Facebook

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii