Web Analytics

Alina Gorghiu susţine implicarea femeilor în politică

de | 10.11.2022 13:15 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Președintele PNL Argeș, a participat, pe 1 noiembrie, la Conferința internaţională „Femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional”. În discursul său, Alina Gorghiu a declarat că România are nevoie de acţiuni concrete care să încurajeze participarea femeilor în politică. Gorghiu a mai precizat și că țara noastră are de recuperat la capitolul accesului egal în funcţiile publice, pe piaţa muncii şi în multe alte domenii.

„Realitatea este că atunci când decidenţii sunt 90% bărbaţi, pe liste vor fi, cu siguranţă, 90% bărbaţi! România are de recuperat în ceea ce priveşte accesul egal la funcţiile publice, pe piaţa muncii, în toate domeniile. Şi fără cote de gen, că sunt voluntare sau prin lege, nu vom ieşi din această situaţie! Dacă astăzi votăm pentru cote de gen, peste 10 – 15 ani nu o să mai fie nevoie de ele, pentru că vor fi deja suficiente femei în Parlament şi în administraţia locală, iar problemele femeilor vor fi pe agenda politică! Suntem la jumătatea legislaturii”, a declarat președintele PNL Argeș.

Citește și Alina Gorghiu: „Reducerea risipiei generează facturi mai mici”

„România nu poate rămâne cu sub 20% femei în Parlament!”

Gorghiu a mai subliniat și faptul că România nu poate rămâne cu sub 20% în Legislativ şi există o propunere care prevede o cotă de gen ca o treime de candidaţi pe locurile eligibile la alegerile parlamentare să fie femei.
„Prima problemă a fost rezolvată, dar România nu poate rămâne cu sub 20% femei în Parlament! În prezent, există propunerea legislativă care stabileşte o cotă de gen de 1/3 din candidaţii de pe locurile eligibile la alegerile parlamentare şi o alta care prevede 30% pentru locale. Precum şi modificări la Legea finanţării partidelor în funcţie de numărul de femei şi tineri pe listele electorale. Aceste legi trebuie adoptate. Azi poate părea un pas curajos! Mâine va fi normalitate! Însă trebuie să ne asumăm şi un lucru foarte clar: orice listă fără echilibru de gen în 2024 trebuie respinsă de instanţele din România. Ar trebui să existe un început şi pe acest subiect. Avem nevoie de egalitate de gen.”

Citește și Alina Gorghiu: „Liste curate, fără condamnaţi la toate alegerile din 2024”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *