Web Analytics

Alina Gorghiu: „Liste curate, fără condamnaţi la toate alegerile din 2024”

de | 4.11.2022 14:08 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu scrie vineri pe Facebook, după ce preşedintele a promulgat legile care interzic candidaturile celor condamnaţi definitiv, că la alegerile din 2024 vor fi integritate, liste curate şi fără condamnaţi, pentru toate partidele. Legea asta este sănătate pentru democraţia românească, o reformă relevantă, mai spune Gorghiu.

Citește și: Alina Gorghiu: Sistemul de impozitare nu se schimbă şi nici cota unică nu devine progresivă 

”Integritate. Liste curate, fără condamnaţi la toate alegerile din 2024. Pentru toate partidele! Preşedintele Iohannis a promulgat legea pentru care PNL se bate de 7 ani. Condamnaţii penal nu vor mai putea candida la alegeri. De orice fel: locale, parlamentare şi prezidenţiale!”, spune Alina Gorghiu pe Facebook. Ea arată că, ”chiar dacă unora li se par interesante doar ştirile negative, legea asta este sănătate pentru democraţia românească. O reformă relevantă!”. ”Era timpul să facem din criterii elementare de integritate literă de lege”, mai precizează senatorul PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legile care extind interdicţia de a fi ales consilier local, consilier judeţean, primar, preşedinte al consiliului judeţean ori senator sau deputat şi la persoanele condamnate definitiv pentru comiterea de infracţiuni contra vieţii, contra libertăţii persoanei, privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, contra libertăţii, integrităţii sexuale şi de rele tratamente aplicate minorului, daca nu a intervenit reabilitarea judecătorească sau nu a fost împlinit termenul de reabilitare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *