Web Analytics

Alina Gorghiu: Statul trebuie să lucreze pentru cetățean, nu invers!

de | 30.06.2021 10:43 | Actualitate, Politica si Administratie

Este nevoie de normalitate în relația stat-cetățean. Și asta implică și ca statul să nu mai ceară de la persoanele fizice și juridice copii Xerox după acte emise de același stat, afirmă senatorul PNL Alina Gorghiu, originar din Curtea de Argeș.

„Este inexplicabilă „nevoia” de copii xerox la fiecare pas pe care îl faci în administrația publică din România. Statulcere copii de pe diverse acte – certificat de naștere, buletin sau carte de identitate etc. -, acte care sunt eliberate de același stat. Avem un grad ridicat de constrângere birocratică în administrația publică și știm asta. Însă trebuie pus capăt acestei situații.

CITESTE SI Alina Gorghiu: „Educaţia sexuală ca disciplină şcolară, o necesitate pentru România”

Iar cheia este la Parlament, unde în procedură legislativă se află o inițiativă pe care o susțin în calitate de co-inițiator. Astfel se interzice „instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale”.

Oferim astfel cetățenilor dreptul de a spune clar: „nu-ți mai dau, dom’le, nicio copie!”. Nu este vorba de cei 50 de bani cheltuiți de cetățean la copiatorul din cartier, ci despre a stabili normalitatea: statul trebuie să lucreze pentru cetățean, nu invers.

Avem nevoie de administrație publică modernă. Suntem în plin proces de digitalizare și debirocratizare. Și nu uit că primul succes personal din acest mandat a fost cel cu digitalizarea Senatului”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii