Web Analytics

Alina Gorghiu: „Educaţia sexuală ca disciplină şcolară, o necesitate pentru România”

de | 24.06.2021 14:02 | Actualitate, Politica si Administratie

România trebuie să își depășească statutul de stat excepție în ceea ce privește educația sexuală ca disciplină școlară, în contextul în care deținem primul loc în Europa la capitolul „copii-mame cu copii”, afirmă senatorul PNL Alina Gorghiu, mamă a doi copii.

„Educația pentru sănătate trebuie să devină disciplină școlară obligatorie! În Suedia, educația sexuală se predă din 1955. În Austria, precum și în Danemarca, din anii 70. Din 2001 este obligatorie în Franța, iar în Regatul Unit se va preda copiilor de la vârsta de patru ani. Educația sexuală este prezentă în majoritatea statelor europene.
Din păcate, România este printre puținele excepții. Exact aici, în țara în care 10% din numărul total de nașteri sunt din mame minore, aici, unde una din 10 femei care fac avort este minoră. Suntem fruntașii Europei la capitolul «copii-mame cu copii». Nu unul, ci șase raportori speciali ai ONU au solicitat Guvernului României să dea explicații la Geneva pe tema educației sexuale”, afirmă argeșeanca Alina Gorghiu, în contextul în care la Senat, cameră decizională, s-a aflat la reexaminare, la solicitarea președintelui Iohannis, un proiect de lege care prevede ca participarea elevilor la orele de educație sanitară să se facă numai cu acordul părinților sau al reprezentantului legal.

„Această obligativitate face din singurul instrument pe care îl avem la dispoziție pentru a contracara fenomenul dezastruos al mamelor minore un simplu opțional, o ofertă de tipul «pentru cine este interesat». După cum spune președintele, îngreunează și mai mult eforturile României de a înlătura cauzele ce produc inegalitate, excludere socială, economică și culturală, precum și renunțarea la frecventarea studiilor.
Trebuie să ne asigurăm că le oferim tinerilor noștri un set de informații care să îi ajute în viață! Accesul neîngrădit la informații corespunzătoare legate de sănătatea sexuală nu este moft, nici conspirație progresistă pentru coruperea sufletelor pure. Este calea sigură și corectă a dreptului la sănătate și la educație”, conchide Alina Gorghiu.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu îi răspunde lui Ludovic Orban: „Suflu nou și modern înseamnă să ai curajul de a demisiona când pierzi parlamentarele”

Citește și Alina Gorghiu: „Femeile sunt puternice. Cotă minimă de gen de 30% la alegerile locale, o necesitate”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii