Web Analytics

Alina Gorghiu: „Sărbătoarea Paştelui va fi moment de unitate şi speranţă”

de | 29.04.2021 13:18 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatorul PNL Alina Gorghiu alege în mod constant să petreacă sărbătorile pascale în Argeș, la casa părintească. 2021 nu face excepție și se arată convinsă că, deși bătălia cu noul coronavirus nu s-a încheiat, suntem tot mai aproape de momentul în care vom reveni la normalitate.

„Sărbătoarea Paștelui va fi moment de unitate și speranță. Așa a fost întotdeauna. Am încredere că și anul acesta va fi la fel. Oamenii au înțeles că soluția simplă și la îndemâna tuturor pentru a ne feri de boală este respectarea măsurilor instituite de autorități: distanța socială, masca de protecție, igienizarea mâinilor.
Avem exemplul zilei de Florii, când românii s-au comportat exemplar la ceremonia religioasă. Vor fi la fel de responsabili și în perioada care urmează, pentru că nu cred că există cineva care nu își dorește revenirea la normalitate cât mai repede. Și pentru că toți am învățat, de la declanșarea epidemiei și până în prezent, că împreună putem depăși orice obstacole, oricât de dificile ar fi.

Cu gândul la cei dragi, din grijă față de aproapele nostru, românii se vor solidariza și de această dată pentru a ne fi bine tuturor. Istoria confirmă că, uniți, am putut depăși cele mai dificile momente.
Sunt multe aspecte care demonstrează că, față de anul trecut, când bătălia cu SARS-CoV2 se ducea în orb, acum alta e situația. Trendul ratei de infectare este în continuă scădere, numărul de doze necesare imunizării generale a populației până la sfârșitul lui iulie este asigurat, capacitatea de vaccinare a crescut. Avem deja peste 3.000.000 de români vaccinați cu prima doză și ca ei sunt mulți alții care vor participa la succesul definitiv împotriva pandemiei, prin vaccinare și popularizarea campaniei. Nimeni nu poate stabili momentul exact la care vom vorbi de ea la trecut, dar sigur este că, atunci când peste 70% dintre români vor fi vaccinați, nu va mai fi nevoie de mască și ne vom putea reîntâlni, în siguranță, cu toți cei apropiați.

Să nu uităm că, de Paștele ortodox, restricțiile de circulație pe timp de noapte sunt ridicate. Nu vor fi restricții suplimentare, din contră, vor fi asigurate condițiile ca toți credincioșii ortodocși, greco-catolici, neoprotestanți și de rit vechi să poată participa la slujbe fără vreo îngrădire, cu respectarea strictă a regulilor sanitare generale. Să sărbătorim, așadar, acest Paște și datinile religioase în grijă față de noi, de cei dragi și apropiați!
Sărbători binecuvântate, cu sănătate și prosperitate!”, transmite argeșeanca Alina Gorghiu.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu: „Românii ne-au acordat încrederea pentru o guvernare serioasă”

Citește și Senatoarea Gorghiu salută prezența ministrului Czeke, la Pitești, alături de consilierul personal al premierului Cîțu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii