Alina Gorghiu: „Românii ne-au acordat încrederea pentru o guvernare serioasă”

de | 22.04.2021 13:05 | Actualitate, Politica si Administratie

Ce urmează pe scena politică după scandalul generat de demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății? Ne-a răspuns argeșeanca Alina Gorghiu, senator PNL și vicepreședinte al Senatului.
„Pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie, cu Florin Cîțu ca premier. Respectăm la literă acordul coaliției și Programul de guvernare pe care ni le-am asumat. Asta trebuie să fie valabil și pentru partenerii noștri, pentru că avem o responsabilitate majoră față de votul primit anul trecut. Să guvernăm pentru români și în folosul lor.
Ultimele zile au arătat că gestionarea României în vreme de pandemie, care generează și riscuri majore pentru economie, nu trebuie tratată în cheie personală. De înțeles unele reacții la cald, ieșite pe alocuri din tiparele unui limbaj civilizat, generate de demiterea domnului Vlad Voiculescu. Dar asta nu exclude ceea ce este evident: instituția constituțională a remanierii a funcționat foarte bine, iar românii au putut să se convingă singuri în ultimele zile că decizia prim-ministrului în ceea ce-l privește pe dl. Voiculescu a fost una justificată.
Am încredere că, în ședința de coaliție, aceste disensiuni, care nici nu ar fi trebuit să apară, se vor încheia cu nominalizarea unui nou ministru al Sănătății din partea USR-PLUS. Pentru că ne-am asumat să livrăm românilor guvernare serioasă, nu scandaluri bazate pe orgolii personale.”
M.S.

Citește și Alina Gorghiu o pune la punct pe Diana Șoșoacă: „Parlamentul trebuie să facă legi bune. Nu e nevoie de circ”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii