Web Analytics

Alina Gorghiu, PNL: „Succes de etapă în Parlament privind «brăţările electronice» pentru agresorii din cazurile cu violenţă domestică”

de | 15.04.2021 13:06 | Actualitate, Politica si Administratie

”Nimeni nu merită o viață trăită în teamă, nicio familie nu trebuie să devină teatru de război. Cu atât mai mult cu cât, în cazurile de violență domestică, există ordin de protecție emis. Este și motivul pentru care le mulțumesc deputaților juriști pentru raportul favorabil la inițiativa care reglementează folosirea „brățărilor electronice” pentru aceia care vor să-și impună propria lege în familie cu pumnii sau cu răni cauzatoare de moarte. Acest succes de etapă pentru definitivarea procedurii parlamentare în această speță arată că majoritatea sănătoasă a actualului Parlament legiferează în folosul cetățeanului. Monitorizarea cu ajutorul brățărilor electronice, care ar trebui să îi facă pe agresori să respecte ordinele de protecție, a fost un subiect fierbinte mai bine de un deceniu, fără însă a avea și o finalitate. Ceea ce s-a întâmplat marți la Comisia juridică este luminița de la capătul tunelului. Rămâne doar votul în plenul Camerei pentru a avea, în sfârșit, o lege care poate aduce o revoluție în sistemul de protecție a victimelor violenței domestice. Brăţările electronice vor fi integrate într-o infrastructură naţională, sub numele de Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME). Atunci când se emite un ordin de protecție, persoana supravegheată va primi o brăţară electronică ce îi va monitoriza mișcările prin GPS. Dacă va depăși limita impusă prin ordin, sistemul va emite o alertă direct către secţiile de poliţie, pentru ca intervenția să fie cât mai rapidă. Și victima va avea asupra sa o brățară electronică, pentru ca Poliția să o poată găsi și alerta. „Brățările electronice” vor schimba radical regulile jocului în domeniul legislației protecției victimelor domestice. Aștept cu nerăbdare votul în plenul Camerei. Cu toții merităm o viață sigură și demnă acasă!”, a declarat parlamentarul liberal Alina Gorghiu.
M.S.

Citește și În cazul eşecului proiectului de reabilitare, Câmpulungul a pierdut timp şi pe mâna juriştilor

Citește și „Cartelul de la Mărăcineni” a mutat 38 de ha de la Miceşti la Mărăcineni

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Tara arde si … baba se piaptana ! Ori, cum cu ceva ani in urma / capra batand pe la usi : // Trei iezi cucuieti, usa caprei descuieti … //.