Web Analytics

Alina Gorghiu, după demisia lui Ion Iliescu din fruntea IRRD: „Gest tardiv și cinic”

de | 25.04.2021 16:59 | Actualitate, Politica si Administratie

Reacție acidă a Alinei Gorghiu, senator PNL, după ce Ion Iliescu a demisionat din funcția de președinte al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. „Surprize, surprize cu Ion Iliescu! Nu vine, pleacă!”,scrie argeșeanca Alina Gorghiu pe pagina sa de socializare.

Senatorul liberal consider că demisia lui Ion Iliescu acumeste „un gest tardiv și cinic față de cei care așteaptă de mai bine de 30 de ani adevărul despre evenimentele din decembrie 1989. Dar care demonstrează fără echivoc de ce Iliescu și-a dorit IRRD. Ca să ascundă vinovații și vinovățiile pentru victimele de atunci”.

CITESTE SI Alina Gorghiu: „Românii ne-au acordat încrederea pentru o guvernare serioasă”

În opinia Alinei Gorghiu, motivul plecării lui Ion Iliescu de la șefia IRRD este proiectul de lege pe care l-a inițiat împreună cu alți parlamentari PNL – Iulia Scântei, Alexandru Muraru, Andronache Gabriel și Cupșa Ioan – și care prevede desființarea acestui institut, deoarece a fost folosit de cei aflați în conducere pentru popularizarea „propriilelor interpretări asupra Revoluției Române din 1989, astfel încât să împiedice ancheta în „Dosarul Revoluției. Dacă adăugăm și neregulile financiare constatate prin Rapoartele Curții de Conturieste mai mult decât sufficient pentru a înțelege că desființarea IRRD este obligatorie. De aceea, am încredere că inițiativa legislativă pentru desființarea IRRD va merge pe repede înainte. Datorăm asta eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989″, conchide Alina Gorghiu.

CITESTE SI Alina Gorghiu, apel către argeșeni: „Trebuie să ne vaccinăm pentru a reveni la normalitate”

Potrivit Legii 556/2004 privind înființarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, conducerea este asigurată de un „Colegiu Național”, membrii acestuia fiind numiți de președintele României. Deoarece legea nu prevede, însă, și vreun termen pentru mandatul Colegiului Național, toți membrii numiți în 2004 de Ion Iliescu, președinte al României la acel moment, au mandate pe viață.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii