Web Analytics

Alina Gorghiu, despre cazul 2 Mai: Mi-aş fi dorit ca decizia Consiliului Superior al Magistraturii să spulbere orice fel de semn de întrebare

de | 25.04.2024 13:32 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, joi, că şi-ar fi dorit ca decizia Consiliului Superior al Magistraturii în cazul Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care soluţionează dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, „să spulbere” orice fel de semn de întrebare.

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

„În calitate de ministru am o obligaţie de rezervă pe care nu pot să o încalc, nu am voie să mă pronunţ cu privire la dosar, nu am voie să mă pronunţ cu privire la probele din dosar. Însă am spus-o nu o dată, ci de fiecare dată când a venit vorba despre acest caz şi de alte cazuri care au avut aceeaşi încărcătură, că nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în acest dosar. Motiv pentru care eu mi-aş fi dorit ca decizia de ieri a Consiliului Superior al Magistraturii să spulbere orice fel de semn de întrebare, de nelămurire a publicului”, a declarat Gorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ea a adăugat că, din punctul său de vedere, fiecare decizie a CSM, a ministrului, a sistemului judiciar trebuie să ajute la creşterea încrederii în acest sistem.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *