Web Analytics

Alina Gorghiu, anunţ de Ziua Regalităţii: „Sala de plen a Senatului se va numi «Regele Mihai I»”

de | 13.05.2021 14:20 | Actualitate, Politica si Administratie

Sala de plen a Senatului va purta numele „Regele Mihai I”, la propunerea senatorilor liberali. Anunțul a fost făcut în ședința de plen a Camerei superioare a Parlamentului de către Alina Gorghiu, senator PNL originar din Argeș.

„Alături de colegii mei din grupul senatorilor PNL, am propus ca începând de astăzi, 10 mai 2021, sărbătoare națională în țara noastră și zi de mare tradiție pentru Regalitate, sala de plen a Senatului, o cameră cu o îndelungată istorie și care a reprezentat mereu un pilon de încredere al democrației și parlamentarismului, să poarte numele «Regele Mihai I al României». În semn de respect pentru una dintre personalitățile de anvergură ale istoriei românilor! De apreciere pentru modul cum a slujit această țară de-a lungul întregii vieți, fără a uita rolul său în normalizarea și democratizarea societății românești după 89, în integrarea României în UE și NATO, pe care o dorea întregul nostru popor”, a anunțat în plenul Senatului parlamentarul PNL, după ce a punctat că anul acesta se vor împlini 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai al României.

Alina Gorghiu a precizat, de asemenea, că „Regele Mihai a fost una dintre șansele pe care istoria ni le-a oferit nouă, românilor, de a fi de partea bună a istoriei! (…) Pentru noi, cei de astăzi, este un simbol al luptei poporului nostru pentru revenirea la democrație, pentru o Constituție care să garanteze drepturile și libertățile fiecăruia, egalitatea în fața legii, pentru o viață normală în rândul popoarelor libere și unite ale Europei. Și un excelent model, prin discursul plin de decență și de diplomație, pentru cei care trebuie să pledeze cauza României oriunde și oricând”, a adăugat vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu: „Românii ne-au acordat încrederea pentru o guvernare serioasă”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii