Web Analytics

Alexe a pierdut definitiv procesul prin care se cerea din nou şef la Spitalul Municipal Câmpulung

de | 21.01.2022 10:33 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Situația derutantă privitoare la șefia Spitalului Municipal Câmpulung se menține. Și nu doar pentru că a avut manager interimar și demisionar, trecând iar la conducere unul dintre membrii Comitetului director, ci fiindcă a intervenit o nouă decizie în procesele legate de fostul director cu concurs. Nicolae Alexe a pierdut definitiv litigiul declanșat împotriva municipalității pentru suspendarea din 2020.

Au fost trei, a mai rămas unul

Un singur proces, care a ajuns acum la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, din cauza recursului făcut de Prefectura Argeș. Este cazul în care managerul suspendat al Spitalului Câmpulung, Nicolae Alexe, a contestat ordinele ministrului Sănătății pe vremea stării de urgență. Reclamantul a avut câștig de cauză în procesul în care a apărut și a fost amendată Prefectura Argeș, cea chemată în garanție ca reprezentantă a Guvernului. Actele emise de ministrul Nelu Tătaru au fost anulate și s-a dispus plata drepturilor bănești care i se cuveneau lui Alexe dacă ar fi rămas în postura de manager.

Citește și Detalii despre lupta pentru Spitalul Câmpulung / Prefectura lui Soare a băgat băţul prin gard la Ministerul Sănătăţii, iar Nelu Tătaru l-a suspendat pe Alexe fără să indice motive

Pe de altă parte, au mai fost iscate două procese. Unul al Prefecturii, pierdut lamentabil din cauza întârzierii de o zi a introducerii acțiunii, altul al lui Alexe, proces ajuns la final, dar cu un rezultat diferit față de cauza cu Ministerul Sănătății. Nicolae Alexe a cerut și anularea actelor prin care a primit suspendare și din partea Primăriei Câmpulung. Doar că a pierdut definitiv chiar la începutul acestui an, când i s-a respins calea de atac. Pe cale de consecință, suspendarea aplicată de fostul primar al Câmpulungului fiind ulterioară celei decise de ministru, Alexe rămâne suspendat. Iar dacă va câștiga procesul de anul viitor de la Înalta Curte, se va alege cu banii cuveniți pentru perioada în care Andrei Aron l-a înlocuit la șefia spitalului.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Spectacol la Câmpulung! / Ca să nu mai primească reproşuri, Ţâroiu şi Alexe s-au luat de mână şi au inaugurat PCR-ul înainte de a-l omologa

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii