Alertă teroristă la Piteşti: doi elevi de clasa a IV-a au ameninţat în glumă că vor arunca în aer sediul Finanţelor Publice dacă nu sunt eliberați Pendiuc și Penescu

de | 16.01.2015 14:49 | Actualitate

Autorităţile din Argeş au intrat în alertă, joi, după ce a fost înregistrată o ameninţare cu bombă la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, în urma cercetărilor stabilindu-se că doi elevi de clasa a patra au trimis în joacă un e-mail în acest sens de pe un calculator din laboratorul de informatică al unei şcoli din Piteşti. „În jurul orei 12.00, am fost sesizaţi de conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş despre faptul că pe adresa de mail de serviciu a instituţiei s-a primit o alertă teroristă şi cu scop revendicativ.

Ca urmare a măsurilor întreprinse de noi, s-a creat la nivelul DIICOT — Serviciul Teritorial Piteşti o echipă operativă complexă şi am stabilit că e-mailul trimis a fost alocat Şcolii Ion Pillat din Piteşti. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că doi elevi de clasa a patra sunt autorii e-mailului”, a declarat comisarul şef Iulian Sârbu, directorul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti. Pentru a localiza calculatorul de pe care a fost trimis mesajul electronic, anchetatorii români au apelat la ajutorul structurilor specializate din Statele Unite.

„Prin intermediul structurilor specializate, am colaborat cu partenerii noştri americani”, a mai spus comisarul şef Iulian Sârbu, potrivit Agerpres. Cei doi elevi care au trimis e-mailul cereau eliberarea din arest a primarului municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, precum şi a omului de afaceri Cornel Penescu. În caz contrar, cei doi minori au ameninţat în mesajul electronic că vor detona o bombă la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Piteşti. Conform anchetatorilor, cei doi copii nu vor putea fi sancţionati penal sau contravenţional pentru fapta lor. „Din punct de vedere penal, cei doi elevi nu pot răspunde. Urmează să aibă loc o întrunire a consiliului şcolar, împreună cu părinţii celor doi, pentru a stabili ce măsuri se pot lua”, a mai precizat comisarul şef Iulian Sârbu.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii