Un plic împotriva răcelii poate conține până la 87% zahăr (12,6 grame de zahăr – două lingurițe!!), media fiind 36%, în condițiile în care unele etichete nu furnizează informații cu privire la cantitatea de zahăr conținută de produs, atrage atenția aplicația InfoCons, organizație pentru Protecția Consumatorilor.
Un astfel de plic poate conține până la 9 E-uri. În medie, un astfel de plic ajunge la o cantitate de 4 E-uri. Cel mai des întâlniți aditivi în plicurile împotriva răcelii sunt E100, E104 (galben de quinoleină), E110 (aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici), E330 (aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate), E331 (citrat de sodiu), E950 (aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor) și E951 (aditiv alimentar sintetic, cu rol de îndulcitor şi potenţiator de aromă).
Același studiu arată că un plic împotriva răcelii poate conține până la 135,8 mg de sodiu. În medie, un asemenea plic conține 53,6 mg de sodiu (0,0536 g), în condițiile în care pe unele etichete nu era prezentă această informație.
Consumatorii au datoria de a citi etichetele produselor înainte de achiziționare, pentru a ști exact ce consumă!
0 Comentarii