Web Analytics
scris duminică, 15.01.2023

Alertă InfoCons : Pate de pasăre cu doar 15% ficat de pasăre și până la 9 E-uri 

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de pasare ce se regăsesc pe piața din România . În total au fost analizate 37 de produse.

Alertă InfoCons : Pate de pasăre cu doar 15% ficat de pasăre și până la 9 E-uri 

Citește și:

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:

Din punct de vedere al procentajului de ficat :

Ficatul de pasăre se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 45% din compoziție

Din punct de vedere ingredientului principal :

– 56.76% au în compoziție prim ingredient ficatul de pasăre

– 40.54% au în compoziție prim ingredient apa

– 2.70% au în compoziție prim ingredient alt tip de carne

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :

– 18.92% au în compoziție proteină animală din/de porc

– 18.92% au în compoziție slănină

– 16.22% au în compoziție șorici

– 5.40% au în compoziție ficat de porcproteină animală din porc și slănină

– 2.70% au în compoziție ficat de porcproteină animală din porc, slănină și sorici

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de pasăre :

– 64.86% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);

Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 9 :

– 2.70% din produse au în compoziție 9 E-uri;

– 8.11% din produse au în compoziție 6 E-uri;

– 5.40% din produse au în compoziție 5 E-uri;

– 2.70% din produse au în compoziție 4 E-uri;

– 21.62 din produse au în compoziție 2 E-uri;

– 24.32% din produse au în compoziție 1 aditiv;

– 35.13% din produse nu au în compoziție E-uri;

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari , tipurile de aditivi regăsiți frecvent sunt :

– 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);

– 33.33% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120);

-20.83% dintre produsele studiate au avut în componență caragenan (E407);

Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale.

 Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.

– Cantitatea de grăsimi variază între 4.3g și 30g.

– Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.5g și 12g.

– Cantitatea de glucide variază între 1.85g și 9.3g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 3.4g.

– 56.41% din produsele analizate nu conțin fibre.

– Cantitatea de proteină se situează între 9g și 11.5g pentru produsele studiate.

– Cantitatea de sare s-a situat între 1g și 1.6g.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

La vânat de urs, adunaţi ca la urs

Sălbăticiunile sunt prezențe obișnuite în zona Muscel, departe fiind vremurile în care ursul de la Rucăr provoca un miting în anul 2019 sau când un...

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...