Web Analytics
scris joi, 31.08.2023

Ajutoare financiare către familiile celor care au decedat în urma exploziei de la Crevedia

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi oferite ajutoare financiare către familiile celor care au decedat în urma exploziei de la Crevedia. Totodată, premierul a cerut instituțiilor abilitate să facă controale extrem de exigente la toate stațiile de GPL din țară și să aplice sancțiuni drastice, acolo unde este cazul.

Ajutoare financiare către familiile celor care au decedat în urma exploziei de la Crevedia

Citește și: Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Nu e de mine politica. Trebuie să fii duplicitar, să joci dublu, să-ţi minţi până şi copiii…”


”Așa cum am promis, alocăm azi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia și pentru toți cei cu gospodării afectate de incendiu. Acordăm 2000 de euro pe lună câte unui însoțitor al răniților tratați în străinătate și 2000 de lei pe lună pentru un însoțitor al victimelor internate în țară. Ajutăm și persoanele singure și familiile care au casele lovite de incendiu: vorbim de sume ce pornesc de la 2500 lei și ajung la 10.000 de lei de familie, în funcție de cât de afectată este locuința. Din păcate, azi s-a confirmat al treilea deces al unei victime de la Crevedia. Aș dori să transmit condoleanțe familiilor în numele meu și al Guvernului României. Cel mai important este acum ca toți ceilalți pacienți aflați în stare gravă să fie salvați, iar restul răniților să se întoarcă cu bine la familiile lor. Suntem permanent în legătură cu toate spitalele din Europa unde au fost transferați cei cu arsuri mari și ne bucurăm la fiecare veste bună pe care o primim și o transmitem familiilor. De altfel, Guvernul a decis să plătească bilete de avion și cheltuieli forfetare pentru însoțitorii tuturor acestor pacienți români, consider că este gestul absolut firesc într-o asemenea situație!

Citește și: Mașini cu GPL în parcările subterane din România, deși e ilegal


Văd că a pornit în forță și controlul național la benzinării, depozite, cisterne de carburant, cu accent special pe cele peste 1300 de puncte de alimentare cu GPL. Cer tuturor instituțiilor implicate să aplice legea cu strictețe și, oriunde găsesc nereguli, să ia măsuri ferme! Toți acești așa-ziși patroni care fac zeci și sute de milioane de euro provocând tragedii de proporții nu mai au ce căuta în mediul de afaceri din România! Trebuie să schimbăm și legislația astfel încât cine nu are autorizație sau orice aviz de funcționare să răspundă și penal! Nu ca acum, doar să plătească o amendă și să-și vadă liniștit de treabă, adică să producă alte drame!”, a spus Marcel Ciolacu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită