Web Analytics

Agresorii vor purta brățări electronice. Legea privind monitorizarea lor intră în dezbatere

de | 15.04.2021 01:09 | Actualitate

Proiectul de lege privind monitorizarea agresorilor prin brăţări electronice purtate la nivelul gleznei a primit, miercuri, aviz favorabil de la deputaţii din comisiile juridică şi de apărare.

Documentul iniţiat de liberali prevede obligaţia celor urmăriţi pentru fapte de agresiune de a păstra o distanţă prestabilită faţă de victime.

Prin amendamente de tehnică legislativă, deputaţii au adoptat o formă îmbunătăţită faţă de varianta care a trecut deja de Senat.

Deputatul PNL Ioan Cupşa spunea că, atunci când acest sistem electronic de supraveghere va devine operaţional, persoanele care săvârşesc acte de violenţă domestică vor fi monitorizate de la distanţă, iar victimele acestora vor fi protejate.

Ioan Cupşa: Noi am adoptat în anul 2018 o hotărâre prin care aprobam programul de guvernare al guvernului PSD din acel an, care impunea sau îşi dorea să impună operaţionalizarea acestor sisteme electronice de supraveghere. Deci, nevoia este presantă. Violenţa fizică îndreptată împotriva persoanelor apropiate, a persoanelor din familie, este din păcate un fenomen social, pe care nu-l putem nega şi care ia amploare.

sursa: romania-actualitati.ro

CITEȘTE ȘI După crimă, înmormântare cu jandarmi și mascați la Stoenești

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii