Web Analytics
scris joi, 14.04.2022

Agentul imobiliar i-a dat de gol pe patroni: blocul Titidan are 11 etaje şi nu 10, cum scrie în autorizaţie

Costin Sarariu: ”Sunt patru penthouse-uri la ultimul etaj, dar sunt oprite pentru dezvoltator”

Deși patroana Dana Ionescu ne declara recent că au fost vândute toate apartamentele construite de firma Titidan, o agenție imobiliară din Pitești face în continuare publicitate insistentă blocului finalizat recent lângă Centrul de Afaceri Pitești. Am vrut să ne edificăm asupra ofertei, dar mai ales să ne clarificăm: câte etaje are până la urmă construcția!? Asta pentru că, deși în autorizație figurează că blocul are 10 etaje, există suspiciuni că, de fapt, are 11 etaje. Iar ceea ce s-a declarat ca fiind ”o pergolă” reprezintă, de fapt, tot spațiu locativ, respectiv 4 penthouse-uri. Am sunat ca orice client posibil interesat de ofertă și l-am abordat pe expertul în imobiliare Costin Sarariu, cel care ne-a dat toate detaliile cerute despre apartamentele de vânzare în controversatul bloc Titidan, pentru care Tribunalul Vâlcea a anulat recent autorizația de construire dată de Primăria Pitești.

Agentul imobiliar i-a dat de gol pe patroni: blocul Titidan are 11 etaje şi nu 10, cum scrie în autorizaţie

Bună ziua, m-ar interesa un apartament în blocul nou, de lângă Centrul de Afaceri Forum.

– A, la Pitești Residence vă referiți!

Da, da. Am văzut că ați avut mai multe anunțuri pe site și voiam să vă întreb dacă mai sunt de actualitate.

– Să știți că în momentul de față mai avem disponibile doar apartamente de trei camere. Garsonierele și cele cu două camere s-au dat de ceva timp. Deci, doar cu trei camere mai avem, la mai multe etaje, la alegere: avem cu vedere spre bulevard, dar și spre Expo Parc.

Citește și S-a anulat autorizaţia dată de Ionică pentru blocul de 10 etaje al SC Titidan

Și care este prețul unui apartament?

– Prețul final, care include locul de parcare la -2, și cu TVA, este de 159.300 de euro. Prețul era mai mare anul trecut, pentru că era TVA de 19%, dar s-a stabilit la 5% și s-a ieftinit. Acestea sunt prețurile, dezvoltatorul nu a mai mărit.

Câte apartamente mai sunt nevândute?

– Avem în jur de opt apartamente disponibile în tot blocul.

La ultimul etaj aveți? Că am văzut că e ceva frumos acolo…

– Nu. La ultimul etaj să știți că sunt penthouse-uri, dar nu au fost de vânzare. Sunt oprite de dezvoltator, se va muta chiar el acolo. Și oricum, prețul era mult mai ridicat; dacă le punea la vânzare, ajungeau undeva la 300.000 de euro. Chiar le-am văzut la început, au și scară interioară, e frumos, sunt patru penthouse-uri la ultimul etaj, pe fiecare parte. Am înțeles că și-au luat dezvoltatorul, mama lui… Nu cred că s-au mutat, că, de fapt, nimeni nu s-a mutat. Au mai fost lucrări finale, s-ar putea să își fi adus mobila, dar nu știu exact, nu știu detalii.

Citește și Un nou scandal imobiliar în Piteşti / SC Titidan voia să ridice un bloc de 5 etaje pe doar 237 mp

Mă întrebam dacă pot fi vizionate…

– A, nu! Dacă nu sunt de vânzare, nu pot fi vizionate.

Deci, până la urmă sunt 11 etaje, cu tot cu penthouse-uri…

– Da, da! Iar apartamente la vânzare mai sunt disponibile doar la etajul nouă, pe partea cu bulevardul (b-dul Brătianu, n.red.), iar cu vedere la Expo Parc ultimul etaj disponibil este 6. Asta a mai rămas. Îmi spuneți o zi și putem programa o vizionare.

Deci, la etajele 10 și 11 nu mai sunt apartamente de vânzare?

– Nu, nu mai e nimic disponibil acolo.

Vă mulțumesc!

Citește și Primarul Piteştiului face dezvăluiri şocante / Gentea acuză! Recepţia la blocul Titidan s-a semnat fix în ziua în care el era în concediu

Potrivit Wikipedia, pergola este „o construcţie din grinzi de lemn”

Potrivit Wikipedia, pergola este o construcție din grinzi de lemn susținute de coloane, folosite în parcuri și grădini pentru a se ridica pe ele plantele agățătoare [< it., fr. pergola].
Un penthouse este un apartament sau o unitate aflată la etajul cel mai înalt al unei clădiri de apartamente, condominiu sau hotel. Ele sunt diferențiate, de obicei, de alte apartamente după caracteristicile de lux.

Citește și Exclusiv. Răspuns devastator al Ministerului Culturii despre blocul din centru al firmei Titidan. Actul de vânzare este nul de drept. Primăria Piteşti avea drept de preempţiune obligatoriu şi nu l-a exercitat

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Alo, ziaristii, primaria nu a facut receptia lucrarii ? Nu puteau fi vandute apartamente fara decizia de finalizare a constructiei care vine din partea primariei sa verific daca s-a respectat autorizatia. Cum adica, au autorizatie de 10 etaje si ei au facut 11 ?

    Răspuns
  2. Penthouseurile sunt la etajul 10, iar fiecare penthouse are ieșire pe terasa .
    „Pergola ” ,sau cum vreți sa ii ziceți, acoperă ieșirile de scarā pe terasa blocului.Sau trebuiau sa facă „trapā” ?
    Ca Ziariști nu ar trebui sa va documentați foarte bine înainte sa scrieți un articolul?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită