Web Analytics

Agentul Florin Cojocaru de la Poliţia Locală Piteşti, trimis în judecată după ce a cerut 500 de euro pentru a ajuta la promovarea unui examen auto

de | 16.03.2016 22:54 | Dezvăluiri

# Tariful polițistului pentru promovarea practică a examenului auto: 400 de euro în cazul în care persoana se prezenta la examen și 500 de euro pentru promovarea practică fără prezență

Doi agenți de la Poliția Locală Pitești au fost trimişi în judecată la sfârșitul lunii februarie anul trecut de către Parchetul Tribunalului Argeș pentru fapte de corupție. Este vorba despre agenții Florin Valentin Cojocaru de la Serviciul Siguranță Rutieră al Poliției Locale Pitești, respectiv Ion Puricel de la Ordine Publică. Alături de cei doi polițiști a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și Costel Peican, intermediarul lor.

Florin Cojocaru l-a determinat pe colegul său, agentul Ion Puricel, să renunțe la o sancțiune contravențională a unui conducător auto

Agentul Florin Cojocaru este acuzat de trafic de influență deoarece în luna iulie a anului trecut ca urmare a intermedierii realizată de coinculpatul Costel Peican, a primit 500 de euro pentru a ajuta o persoană să obțină permisul auto, după ce a precizat că are influență asupra unor polițiști din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Deși agentul a primit banii ceruți, acesta nu a putut să-și respecte partea promisă, astfel că solicitantul a devenit denunțător după ce a rămas fără bani și cu permisul neobținut. Solicitantul, prin intermediul unei cunoștințe l-a cunoscut pe Costel Peican care a precizat că are influență asupra unor polițiști din cadrul Serviciului Public Permise de Conducere. Costel Peican i-a făcut legătura solicitantului cu agentul Florin Cojocaru. În rechizitoriul procurorilor se arată și prețul care trebuia plătit agentului de poliție Cojocaru: „400 de euro în cazul în care persoana se va prezenta  la examen și 500 de euro pentru a promova proba practică fără ca să fie prezentă”. La o lună de zile după ce a plătit banii agentului, solicitantul a făcut denunț la organele de poliție din cadrul DGA Serviciul Județean Argeș pe numele polițistului, după ce îi anunțase de fapta comisă și pe șefii Poliției Locale Pitești. În sarcina lui Florin Cojocaru s-a reținut și săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu pentru că în octombrie 2015 l-a determinat pe colegul său Ion Puricel să renunțe la o sancțiune contravențională a unui conducător auto. Mai mult, în rechizitoriul procurorilor se mai arată că după ce conducătorul auto a fost scăpat de amendă de polițistul Cojocaru care îi era prieten, agentul i-a cerut acestuia să-i facă cinste. În ceea ce-l privește pe Costel Peican, intermediarul polițistului, el mai este acuzat de trafic de influență după ce a solicitat sume de bani unor persoane, între 100-150 de euro, pretinzând că are influență aupra unor funcționari din cadrul Serviciului Permise de Conducere, pentru ca aceștia să obțină permisul auto fără participarea la proba practică.

Directorul Poliției Locale Pitești, Nicolae Valerică despre agenții săi: „În 2011 aveau 3 milioane salariu, acum au peste 21 de milioane, ce nu le ajunge?”

Despre situația creată de cei doi polițiști de la Poliția Locală Pitești am stat de vorbă și cu directorul general Nicolae Valerică (foto) care ne-a confirmat cazul, dar ne-a precizat că știe doar că cei doi sunt anchetați pentru fapte de corupție: „Sunt anchetați pentru fapte de corupție. Mai multe informații nu cunosc. Eram în delegație la Kragujevac când am fost înștiințat că polițiști de la DGA au cerut mai multe documente ce-i priveau pe cei doi agenți, copii după procesele verbale, după registrul de evidență al prezenței etc. În 2011 aveau 3 milioane salariu, acum au peste 21 de milioane, ce nu le ajunge? Eu le-am explicat de nenumărate ori că ei sunt imaginea Poliției Locale, așa că să se manifeste ca atare”.
În urma deschiderii acestui dosar agentului Florin Cojocaru i-a fost suspendată activitatea în cadrul Poliției Locale Pitești. Mai mult acesta se află cercetat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, până la data de 4 aprilie a.c.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii