Web Analytics
scris miercuri, 20.08.2014

Adrian Tase va participa la Congresul anual al Societăţii Europene de Cardiologie de la Barcelona

Mai sunt doar câteva zile până la deschiderea lucrărilor congresului anual al Societăţii Europene de Cardiologie care va avea loc la centrul de congrese Fira de Barcelona Gran Via în perioada 30 august- 3 septembrie 2014. Tematica abordată la congresul de la Barcelona acoperă practic toată cardiologia, de la clinică la cercetare, de la biomarkeri şi bioimaging la terapii complexe, de la prevenţie la intervenţii sofisticate.

Adrian Tase va participa la Congresul anual  al Societăţii Europene de Cardiologie de la Barcelona

Este ceva impresionant, probabil cel mai mare eveniment medical din lume, la care sunt aşteptaţi peste 30.000 de delegaţi de pe întreg mapamondul. Printre participanţii activi se află şi cardiologi din ţara noastră, din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi și Piteşti. Orașul nostru este reprezentat de conf. dr. Adrian Tase care are, de altfel, o agendă încărcată. Duminică 31 august, în pavilionul central, la o oră de maximă audienţă, dr. Tase va prezenta lucrarea intitulată „Blocada receptorului mineralocorticoid adăugată terapiei farmacologice antiaritmice standard scade recurenţele de fibrilaţie atrială într-un studiu pe 24 luni” efectuată în ultimii şase ani pe pacienţi autohtoni. Adrian Tase va mai fi prezent la întâlnirea membrilor internaţionali ai Colegiului de Cardiologie American, unde este afiliat din 2004, la şedinţa grupului de lucru european „Farmacologie Cardiovasculară şi Terapie Medicamentoasă”, de asemenea membru din 2005 și la adunarea generală a Societăţii Internaţionale de Farmacologie Cardiovasculară, unde este membru din 2008. Totodată, dr. Tase mai este aşteptat la programul Snapshot – noi intervenţii în bolile cardiovasculare, la o şedinţă de lucru din cadrul programului global Odyssey, precum şi la o demonstraţie de chirurgie robotică la Hospitalet de Llobregat.
„În cadrul oficial al congresului vor mai fi prezentate cursuri creditate de boardul european, precum şi noile ghiduri şi registre în sindroamele coronariene acute”, ne-a declarat medicul piteștean. Ca şi în anii trecuţi, organizatorii oferă o expoziţie amplă în care delegaţii participă la concursuri profesionale sau pot testa diverse aparate. Unele date obţinute la congres vor fi utilizate imediat după revenirea în ţară la pacienţii argeşeni, altele ca de exemplu chirurgia robotică rămân la nivel informativ în perspectiva dezvoltării unui centru de boli cardiovasculare în regiunea noastră”.
Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...