Web Analytics

Adrian Preda, Alina Zaharia şi Alina Cheru au fost desemnaţi sportivii anului la CSM Piteşti

de | 24.12.2019 13:17 | Sport

CSM Piteşti, cel mai important club din judeţul Argeş, și-a premiat săptămâna trecută sportivii. Într-un cadru festiv, la restaurantul Casa Maria din Pitești au fost premiați cei mai buni sportivi ai clubului. Gruparea condusă de directorul Cătălin Popa are 9 secţii şi peste 500 de sportivi legitimaţi. În 2019, clubul argeşean a câştigat 269 de medalii, dintre care 22 de medalii în competiţiile internaţionale.

”CSM Pitești este un club foarte mare, pretențiile, așa cum au fost stabilite la începutul anului, au fost mari. A fost stabilit și realizat un număr de peste 250 de medalii. Asta înseamnă rezultate foarte bune, rezultate la care nu s-ar fi putut ajunge niciodată fără munca și implicarea sportivilor și antrenorilor în ceea ce înseamnă sport. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la aceste rezultate, inclusiv foștilor directori ai clubului”, a spus în deschiderea ceremoniei Cătălin Popa, directorul CSM Pitești.

Boxerul Adrian Preda, cel mai bun sportiv al anului

Cel mai aşteptat moment al acestei festivități a fost decernarea titlului de Cel mai bun sportiv al anului 2019. Ca şi în anii precedenţi, conducerea clubului a decis să premieze cel mai bun sportiv atât la masculin, cât şi la feminin. În afară de sportivi, şeful clubului argeşean a acordat această distincţie şi antrenorilor care se ocupă de pregătirea sportivilor. Așadar, boxerul Adrian Preda a fost desemnat Cel mai bun sportiv al clubului în anul 2019 la masculin. În vârstă de 16 ani, Preda este un component de bază al lotului naţional de juniori. În acest an a obţinut locul 2 la Campionatul European de juniori de la Galaţi, la categoria 54 kg. Tot în 2019 a terminat pe locul I la Campionatul naţional de juniori la categoria 54 kg. Preda este un sportiv care poate deveni o certitudine pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Sportivul de la clubul din Ştrand mai are în palmares încă un titlu de vicecampion european obţinut în 2018 la Europenele din Rusia. Pugilistul piteştean este pregătit de Ioniţă Mărăşescu, acesta fiind desemnat Antrenorul anului la masculin. În acest an, sportivii secţiei de box au obţinut un număr de 5 medalii la Campionatele Naţionale.

Sportivii de la judo, 16 medalii internaționale

Titlul de Sportivul anului la feminin a revenit în 2019 celor două judoka ale clubului, Alina Cheru şi Alina Zaharia. Cele două piteştence sunt componente de bază ale lotului naţional de senioare la Kata. În anul 2019 acestea au obţinut locul 2 la Campionatul Mondial pentru seniori la Kata, stilul Ju No Kata, şi locul 1 la Campionatul European pentru seniori la Kata, stilul Ju No Kata, până în 35 de ani. Cele două sportive au terminat, de asemenea, pe locul 3 la Campionatul European pentru seniori la Kata, stilul Ju No Kata-Open. Pentru performanţele realizate acestea au fost declarate Cele mai bune sportive ale clubului în anul 2019 la categoria feminin. Antrenorul anului a fost desemnat Corneliu Pălărie, care se ocupă de pregătirea sportivelor Alina Cheru şi Alina Zaharia. În acest an sportivii secţiei de judo au obţinut un număr de peste 75 de medalii la Campionatele Naţionale şi 16 medalii în competiţii internaţionale.

Performanțe și la radioamatori și baschet masculin 3X3

Rezultate notabile au fost înregistrate și de secțiile radioamatori și baschet masculin 3X3. La radioamatori, Dorel Zaharescu a obținut locul 1 la Campionatul Național de Creaţie tehnică, iar Cristian Negru a obținut locul 3 la Campionatul Național de Unde Scurte în Telegrafie, locul 2 la Campionatul Național de Fonie Unde Scurte și locul 2 la Campionatul Național de Unde Ultrascurte. Cei doi sunt pregătiți de Augustin Preoteasa, unul dintre cei mai redutabili radioamatoriști din țară.
În privința baschetului masculin 3X3 trebuie spus că în sezonul 2018/2019 echipa a ocupat un loc 2 la Cupa României de Baschet 3×3 masculin, a câștigat Turneul de la Galați și a ocupat un loc 2 la Turneul de la Bacău. La premiere au fost prezenți sportivii Lucian Chirof și Marius Ciotlăuș, căpitanul Mihai Căprărescu și antrenorul Nicușor Căprărescu.

Ce rezultate au fost obținute la sambo și lupte greco-romane

La secția de sambo premiații au fost Paul Pușcatu, component al lotului național de sambo cadeți și multiplu medaliat la Campionatele Naționale de Sambo la juniori și cadeți, și Radu Puricel, multiplu medaliat la Campionatele Naționale de Sambo unde câștigă titlul de campion național de cadeți la categoria 78 kg și se clasează pe locul 2 la categoria 81 kg la Campionatul Național de juniori pe 2019. Sportivii sunt pregătiți de antrenorul Sergiu Drigă. La lupte au excelat Ionuț Sandu, care a obținut argintul la Campionatele Naționale de juniori la categoria 67 kg, argintul la Cupa României de juniori la categoria 67 kg și bronzul la Cupa României de cadeți la categoria 65 kg, Mihai Croitor, sportiv care a obținut bronz la Campionatele Naționale de juniori din acest an la categoria 130 kg și argint la Cupa României de juniori din acest an la categoria 110 kg, și Cătălin Miron, care a obținut bronzul la Campionatele Naționale de seniori la categoria 77 kg, cel care a fost declarat cel mai valoros sportiv al secției. Sportivii sunt pregătiți de Ovidiu Croitor.

Denisa Dragomir, cea mai valoroasă atletă

La secția de kaiac-canoe s-au evidențiat Andrei Tudosie, care în anul 2019 la Campionatele Naționale de juniori a obținut un număr de 6 medalii, și Mihail Furdui, care a obținut 4 medalii la Campionatele Naționale. Sportivii sunt pregătiți de Agostos Șiposs. De asemenea, cel mai valoros sportiv al secției este Ștefan Costache, pregătit de antrenorul Alexandru Din, sportiv care a obținut 4 medalii de aur la Campionatele Naționale.
Cea mai valoroasă sportivă a secției de atletism a fost declarată Denisa Dragomir, pregătită de Valentin Coroja, cea care în anul 2019 a participat la Campionatele Mondiale de Alergare Montană – Ultramaraton pentru seniori și a obținut un loc 3 cu echipa feminină și un loc 5 la individual și locul întâi la Campionatele Europene de SkyRunning din Italia pe anul 2019. La atletism au mai obținut medalii pe plan național Constantin Zanfir și Bogdan Cioacă.

Înot: Mihai Iacob – 4 recorduri naționale la juniori

Mihai Iacob este desemnat cel mai bun sportiv al secției de înot pe anul 2019. Acesta este component al lotului național de juniori al României. Iacob a participat în acest an la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Baku-Azerbaijian. La Campionatele Naționale a făcut un adevărat tur de forță, obținând un număr de 24 medalii la seniori, tineret și juniori. În acest an Mihai a realizat și 4 recorduri naționale la juniori. Este un sportiv care poate deveni o certitudine pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Sportivul este pregătit de Nicolae Viorel Ciobanu.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii