Web Analytics
scris vineri, 03.02.2023

Adrian Miuțescu, judecat de Simona Bucura Oprescu în problema unei noi împărțiri a României

Prezent vineri, 3 februarie, la dezbaterea publică privind strategia de dezvoltare a județului Argeș, deputatul Adrian Miuțescu a readus în atenție un subiect care a stârnit de-a lungul timpului numeroase comentarii și polemici.

Adrian Miuțescu, judecat de Simona Bucura Oprescu în problema unei noi împărțiri a României

Reprezentantul formațiunii Forța Dreptei a vorbit din nou, printre altele, despre necesitatea unei noi împărțiri administrativ-teritoriale a României, care – a spus el – „ar da o șansă” reducerii unor cheltuieli, accesării mult mai bune a finanțării poiectelor etc.

Citește și: Veste bună de la rectorul UPIT: ”Consorțiul pentru învățământ dual a primit aviz favorabil”

Declarația respectivă a lui Adrian Miuțescu a avut în aceeași dezbatere o replică. Simona Bucura Oprescu, deputat PSD, care a spus că venise la această întâlnire ca simplu spectator, s-a simțit datoare să intervină, spunând că „reorganizarea administrativă a României nu este un subiect de actualitate”. D-na deputat a precizat că pentru un asemenea demers ar fi nevoie de o procedură de revizuire a Constituției României, care presupune un referendum – greu de realizat în condițiile actuale.

Simona Bucura Oprescu, Ovidiu Puiu, Cristina Stocheci

Simona Bucura Oprescu a adăugat însă că în privința dezvoltării teritoriale, „putem gândi administrativ”, că în privința ADI, a zonelor metropolitane și a consorțiilor administrative legislația este nouă și „așteptăm să ne semnalați eventuale erori, care ar trebui corectate”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *