Web Analytics

Veste bună de la rectorul UPIT: ”Consorțiul pentru învățământ dual a primit aviz favorabil”

de | 3.02.2023 14:05 | Actualitate, Cultură, Home, Jurnalul Universitar, Politica si Administratie

La dezbaterea publică dedicată strategiei de dezvoltare a județului Argeș, organizată vineri, 3 februarie, la Primăria Pitești, rectorul Dumitru Chirleșan a venit cu o veste bună.

Ieri (joi, 2 februarie) ne-a fost aprobat proiectul Consorțiului pentru învățământul dual. UPIT este printre puținele universități din țară care au primit aviz favorabil pentru un astfel de proiect, iar mulțumirile mele se îndreaptă către Dacia, GIC, către primarii UAT-urilor partenere, domnii Ion Georgescu, Cristian Gentea, Gheorghiță Boțârcă, către colegii noștri de la Inspectoratul Școlar Județean și liceele intrate în acest proiect” – a spus rectorul Universității din Pitești.

Citește și: La Pitești, și olimpicii naționali vor fi recompensați de municipalitate!

În cadrul aceleeași dezbateri, Dumitru Chirleșan a cerut sprijinul parlamentarilor de Argeș pentru „normele de aplicare ale Legii parteneriatului public privat”, care ar ajuta uviversitatea în diverse initiative, cum ar fi, de exemplu, crearea unor institute de cercetări publice și private, întreprinderi pilot etc.

Un liceu privat ni s-a adresat pentru că vrea să intre în acest Consorțiu, dar nu avem Legea parteneriatului public privat…” – a spus rectorul UPIT.

Vă reamintim doar câteva activități cuprinse în proiectul Consorțiului menționat: construirea și dotarea de clădiri pentru susținerea învățământului dual preuniversitar și universitar în domeniile mecanic, electric, electronică și automatizări, electromecanică; dotarea Campusului dual cu echipamente digitale pentru atelierele de practică și laboratoare; asigurarea sprijinului financiar elevilor și studenților, cu precădere a celor din categoriile defavorizate, în special cu burse; asigurarea unor mijloace auto pentru transportul elevilor și studenților; organizarea de stagii de practică pentru elevi și studenți; îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a procesului de educație și formare profesională.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *