Adrian Miuţescu: „Din Argeş vom participa la Congresul PNL cu 103 delegaţi”

de | 1.09.2021 14:34 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

# Domnule președinte, cum vă pregătiți pentru Congresul PNL?
– Împreună cu o delegație formată din numeroși colegi din PNL Argeș, am fost pe 19 august la București, la sediul partidului din Aleea Modrogan, unde Ludovic Orban și-a depus oficial candidatura pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal. Apoi, pe 20 august, președintele Ludovic Orban a ales să-și prezinte moțiunea “PNL- Forța Dreptei” în Argeș. Nu întâmplător am fost primul județ unde dânsul și-a prezentat moțiunea, momentul și locul având o simbolistică aparte. Pentru că se împlineau 157 de ani de la nașterea marelui om politic și de stat Ionel Brătianu, cel mai important artizan al României moderne.
De asemenea, evenimentul a avut loc la Muzeul “Național Brătianu”, pentru înființarea căruia Ludovic Orban a jucat un rol extrem de important. Instituția de cultură a organizat Simpozionul ”Ion I.C. Brătianu – 157 de ani de la naștere”, foarte mulți colegi liberali, din județ și din țară, participând la eveniment. Moțiunea “PNL- Forța Dreptei” a primit aproape 100 de semnături de susținere din partea colegilor liberali argeșeni prezenți la eveniment. Președintele Ludovic Orban își asumă, prin moțiunea sa, rolul unei clarificări doctrinare, prin reafirmarea și promovarea valorilor fondatoare ale Partidului Național Liberal și ale națiunii române moderne: drepturile și libertățile individuale, familia, credința creștină și națiunea. În același timp, “PNL- Forța Dreptei” oferă soluții pentru recuperarea decalajelor de dezvoltare față de celelalte state ale UE, prin investiții publice, sprijinirea sectorului privat și a agriculturii.

Citește și Deputatul Adrian Miuțescu a semnat moțiunea “Forța Dreptei”, a președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban

# Câți delegați va avea Argeșul la Congresul PNL și cum vor vota aceștia?
– Din Argeș vom participa la Congresul Partidului Național Liberal cu 103 delegați. Noi am fost printre primele filiale din țară care ne-am manifestat sprijinul pentru președintele Ludovic Orban și îl susținem pentru un nou mandat. Desigur, fiecare dintre colegi are libertatea de a vota cum dorește, dar trebuie să ținem cont de faptul că Ludovic Orban a fost un promotor și un susținător puternic al proiectelor Argeșului. În calitate de prim-ministru și de președinte al PNL, Ludovic Orban a dovedit că este un prieten al Argeșului. Vă amintesc că autostrada Pitești-Sibiu este un proiect de suflet al lui Ludovic Orban, care a ținut să fie prezent anul trecut, la Pitești, la semnarea contractului pentru tronsonul 5.
Prin moțiunea sa, Ludovic Orban își propune să asigure conectarea cu autostrăzi a provinciilor istorice ale României. Vom avea astfel garanția că proiectele mari de infrastructură ale Argeșului, precum autostrada spre Sibiu sau drumul expres Pitești-Craiova, vor fi finalizate. Cu o experiență politică net superioară contracandidatului său, Ludovic Orban susține, prin moțiunea sa, instituțiile fundamentale din societatea românească: Biserica, familia, satul românesc, cultura românească. În aceste condiții, opțiunea noastră pentru șefia partidului este clară.

Citește și Adrian Miuţescu, reales lider al PNL Argeş: „Un preşedinte de filială nu va putea fi schimbat decât cu două treimi din Biroul Permanent Naţional”

# Cum comentați faptul că unii lideri din țară s-au răzgândit în privința alegerii lui Ludovic Orban? Cum explicați poziția dumneavoastră?
– Noi, în Argeș, suntem consecvenți și avem toate motivele pentru asta. Ludovic Orban face legătura între istoria Partidului Național Liberal, prezent și viitor. Cei care vor să conducă partidul trebuie să înțeleagă că PNL nu poate avea viitor fără să-i înțelegem trecutul. Sunt membru PNL din februarie 1990 și am participat la toate evenimentele importante ale partidului din ultimii 31 de ani. Am citit cu atenție moțiunea președintelui Ludovic Orban și cred că aceasta cuprinde ceea ce Brătienii și-au dorit întotdeauna: o legătură între istorie, prezent și viitor. PNL trebuie să rămână ceea ce a fost din 1875 până astăzi, partidul care exprimă cu adevărat nevoile și speranțele poporului român și care se bate pentru apărarea intereselor fundamentale ale României. Iar cu Ludovic Orban președinte al PNL sunt convins că vom reuși.

Citește și Adrian Miuţescu: ”Eu nu reprezint nişte politicieni de la Bucureşti în Argeş. Dimpotrivă! Eu am dus problemele Argeşului în capitală şi am găsit soluţii!”

 

Acest articol este despre: adrian miutescu,alegeri pnl,pnl,pnl arges

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Verificări pe cursurile de apă din Argeș 
Verificări pe cursurile de apă din Argeș 

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, împreună cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Argeş și Gărzii Forestiere au realizat în perioada 2 – 21 mai 2022 acțiunea de verificare a modului în care au fost salubrizate...

Tânăr de 17 ani luat la bătaie, în Argeș
Tânăr de 17 ani luat la bătaie, în Argeș

În ziua de 26 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tpoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte...

Percheziții în Argeș. 20 de persoane au fost duse la audieri
Percheziții în Argeș. 20 de persoane au fost duse la audieri

În baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfăşurat trei percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de...


Loading RSS Feed