Web Analytics

Adrian Miuţescu: ”Eu nu reprezint nişte politicieni de la Bucureşti în Argeş. Dimpotrivă! Eu am dus problemele Argeşului în capitală şi am găsit soluţii!”

de | 21.07.2021 13:09 | Actualitate, Politica si Administratie

Alegerile pentru conducerea PNL Argeș dau posibilitatea tuturor candidaților să-și popularizeze programul politic și să-și exprime punctul de vedere legat de viitorul PNL. De aceea am decis să realizăm un interviu cu deputatul Adrian Miuțescu, omul care conduce PNL Argeș de patru ani de zile și care a contribuit decisiv la dezvoltarea acestei filiale politice. Adrian Miuțescu s-a înscris în competiția electorală pentru un nou mandat de președinte al PNL Argeș, fiind în echipă cu Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și fost premier al României.

# Care sunt cele mai importante reușite ale dumneavoastră ca președinte PNL Argeș? De ce vă doriți încă un mandat?
– Cred că performanța unui lider politic ales se măsoară în rezultatele obținute din punctul în care a preluat un partid și până la finele mandatului său. Eu am preluat această filială cu sub 9%, am adus oameni noi în partid, le-am oferit poziții de răspundere și am reușit să înregistrez, alături de echipa mea, o creștere spectaculoasă. În județul Argeș, să ridici un partid politic în defavoarea PSD este o provocare pe care numai cine n-a făcut politică n-o cunoaște. Sigur că puteam fi mai sus, dar pentru asta ar fi trebuit ca și președintele care a fost înaintea mea să-și fi dat interesul. N-a făcut-o, a îngropat filiala. Mai mult decât atât, unele persoane care au fost alături de el, în echipa lui, și care au contribuit la scăderea PNL în preferințele electoratului vor acum să preia din nou conducerea partidului. Pentru ce? Ca să-l îngroape din nou? Ar fi păcat atât de munca noastră din teritoriu, cât și de munca lui Ludovic Orban, care a adus PNL la guvernare într-o perioadă în care soarta României era incertă inclusiv la nivel european. Cu ei, PNL a fost veșnic în opoziție. Cu noi, PNL a guvernat România. Și a făcut-o extrem de bine.

# Pe ce vă bazați când spuneți că PNL a guvernat extrem de bine?
– Există tendința de a uita, acum când lumea e relaxată. Dar PNL, condus de Ludovic Orban, a guvernat în plină pandemie. A guvernat când o lume întreagă era în criză. Nu doar că guvernul liberal a menținut în stare de funcționare toate subsistemele sociale: sănătate, educație, economie, comerț, transporturi. Dar a și bifat achiziții importante: un tronson important al Autostrăzii Pitești-Sibiu, pârtia de schi Molivișu, drumul expres Pitești-Craiova, Muzeul Național ”Brătianu” și așa mai departe. Românii au trăit mai bine decât pe vremea PSD, au beneficiat de respect pe plan internațional și toată lumea este conștientă de acest lucru. Repet, toate s-au întâmplat când pandemia făcea ravagii. Vă dați seama ce performanțe am fi înregistrat dacă această pandemie n-ar fi existat?

# Revenind la Argeș. Ce vă doriți de la PNL Argeș în viitor?
– Să câștige alegerile, evident. PNL Argeș își va îndeplini misiunea când va câștiga președinția Consiliului Județean, conducerea Primăriei Pitești și a celor mai importante primării de localități. Sunt obiectivele noastre majore, fiindcă acest județ are nevoie de o administrație liberală. Dar mai sunt și alte obiective: aducerea instituțiilor de forță înapoi în Argeș este obligatorie, pentru că județul nostru este printre cei mai importanți contributori la PIB-ul României. Argeșul are o economie fantastică! Și, pentru că am ajuns la această idee, trebuie să menționez că mi se pare incorect ca o grupare politică care nu și-a mai găsit loc prin alte județe să caute acum să se branșeze la această economie. Fiindcă ei asta vor: să se lipească de economia Argeșului.

„Radu Perianu poate că s-a născut talent cândva, dar acum nu este decât avatarul Alinei Gorghiu în Argeș”

# Care ei? La cine vă referiți? La Radu Perianu?
– Radu Perianu poate că s-a născut talent cândva, dar acum nu este decât avatarul Alinei Gorghiu în Argeș. Și știm bine ce performanțe a avut Alina Gorghiu ca președinte al PNL. N-am nimic cu Radu, în PNL este democrație, dar n-am să înțeleg niciodată ambiția lui de a se face de râs. În politică trebuie, în primul rând, să te reprezinți bărbătește pe tine însuți și să-ți conduci echipa. Nu să te conducă alții, să fii imaginea lor în teritoriu și să fii omul cuiva. Despre Perianu se știe că este omul Alinei Gorghiu și al grupării ei. Despre Miuțescu se știe că este Adrian Miuțescu. Eu nu reprezint niște politicieni de la București în Argeș. Dimpotrivă! Eu am dus problemele Argeșului în capitală, le-am făcut cunoscute la nivel guvernamental și am căutat soluții! Aceasta este diferența. Mie nu mi se impune o agendă de la București. Eu impun la București agenda Argeșului, pentru că asta e datoria mea.

# Un gând pentru argeșeni, la final?
– Le mulțumesc liberalilor argeșeni pentru implicarea din campaniile electorale din ultimii ani. PNL va fi partidul care va conduce acest județ, este șansa pe care Argeșul trebuie să și-o ofere prin vot, peste patru ani. Până atunci, eu, alături de colegii mei, am de gând să muncesc la ridicarea acestui partid. Le mulțumesc argeșenilor pentru modul în care s-au comportat în pandemie, pentru disciplina și tăria de care au dat dovadă. Continuăm împreună!
Izabela Moiceanu

Citește și PNL Câmpulung susține moțiunile domnilor Adrian Miuțescu și Ludovic Orban

Citește și Primarul comunei Izvoru – printre susținătorii lui Adrian Miuțescu la alegerile pentru șefia PNL Argeș

Citește și Ludovic Orban, vizită pe şantierul Autostrăzii Piteşti – Curtea de Argeş: „Termenele vor fi respectate”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii