Web Analytics

„Având 100 şi ceva de copii în spate, nu putem să dăm cu piciorul aşa uşor unui proiect sănătos”

de | 26.08.2021 13:27 | Actualitate, Sport

# Spune Antrenorul Adrian Dulcea de la Unirea Bascov, după retragerea finanţării de la bugetul local

# Am înțeles că autoritățile locale nu mai finanțează echipa de fotbal de Liga a III-a Unirea Bascov…
– Din suma alocată anii trecuți, undeva la vreo 700.000 de lei, au tăiat până la 20.000 de lei, adică 200 milioane lei vechi pentru sport, nu doar pentru Unirea Bascov. Adică oricine poate accesa acești bani prin proiect.
# Care este viitorul echipei de fotbal în această situație?
– Suntem hotărâți să continuăm, pentru că doar niște oameni care nu cunosc fenomenul nu își pot da seama câtă muncă e în spate și cât de bine sunt lucrurile aranjate, în așa fel încât să avem cheltuieli mici și să putem continua la nivelul la care suntem în acest moment. În anii precedenți, pe lângă faptul că am promovat echipa de la Liga a IV-a la Liga a III-a, am scăzut media de vârstă a echipei la 18 -18 ani și jumătate și am făcut și grupe de juniori republicani I și II, adică Under 19 și Under 17, plus alte grupe de juniori, asta însemnând Under 15, Under 13 și Under 11. Atunci, având 100 și ceva de copii în spate, nu putem să dăm cu piciorul așa ușor unui proiect sănătos, în condițiile în care toți acești copii au venit, se antrenează zilnic și sunt deja înscriși în competiții chiar și la nivel național.

Citește și Fabrizio Constantin și Cosmin Bucuroiu de la Unirea Bascov s-au transferat la FC Hermannstadt

„Am găsit sprijin la niște oameni de afaceri din județ și pe calea aceasta țin să le mulțumesc”

# Cum vă descurcați din punct de vedere financiar?
– Am găsit sprijin la niște oameni de afaceri din județ și pe calea aceasta țin să le mulțumesc, pentru că în momentul acesta este greu să convingi pe cineva că ai un proiect sănătos. Oamenii au venit lângă noi pentru că au simțit că ceea ce facem e bine și suntem implicați atât sufletește, cât și material. E clar că sumele acestea nu acoperă nevoile noastre normale, dar am reușit să ne înscriem în competiții și să avem totuși un buget care să ne susțină activitatea.
# Ce buget are Unirea Bascov?
– Competiția propriu-zisă este în jur de două miliarde de lei vechi și mă refer la Liga a III-a seniori, la competițiile naționale Under 19 și Under 17 și la competițiile județene pentru juniori. Pentru partea salarială reușim să funcționăm pentru că am scăzut media de vârstă a jucătorilor și, practic, jucăm cu jucători juniori, care nu au pretenții foarte mari. În aceste condiții, sunt eu cu Dan Didiță la echipa de seniori, îl avem și pe Iulică Crivac la juniori, adică am adus oameni profesioniști, oameni implicați.

Citește și Dan Pirciu, preşedinte Unirea Bascov – Liga a III-a: „De la 800.000 de lei buget anual al echipei, consilierii locali au votat 20.000 de lei pentru sport în general”

„Nu văd de ce ai face un stadion dacă nu ai un club solid în spate și investiția să se regăsească în ceea ce ai făcut”

# Cum vă explicați faptul că autoritățile locale vor să construiască stadion nou, dar nu mai finanțează echipa de Liga a III-a?
– E greu să găsesc o explicație și asta din două considerente. Nu văd de ce ai face un stadion dacă nu ai un club solid în spate și investiția să se regăsească în ceea ce ai făcut. Au fost foarte multe echipe care au băgat foarte mulți bani și nu au reușit să promoveze la nivelul acesta… Toate grupele acestea de copii nu sunt ușor de format, sunt copii aduși din tot județul, copii care vin și de la școli de fotbal și, ca să-i poți transfera, implică și niște costuri. Apoi mai este și partea de instruire, antrenorii care trebuie plătiți, profesionalismul lor, pentru că despre asta vorbim și asta am încercat noi să facem aici. Ne dorim să ajungem la un nivel la care să ne autofinanțăm, nu total, pentru că este aproape imposibil în fotbalul actual, dar dorim ca o bună parte din buget să reprezinte bani din transferurile jucătorilor.

Citește și Fotbalist de la Unirea Bascov, convocat la Naţionala Under 18 a României

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii