Web Analytics

,,ADOLESCENT CU ACTE-N REGULĂ!”-campanie demarată de IPJ Argeș

de | 4.11.2021 12:00 | Actualitate

Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, în calitate de inițiator, împreună cu Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei Argeș, demarează Campania ,,ADOLESCENT CU ACTE-N REGULĂ”.

Campania își propune creșterea gradului de informare în rândul minorilor care obțin primul act de identitate, după împlinirea vârstei de 14 ani, cu privire la multitudinea de acte normative și diferențele dintre faptele de natură penală și cele de natură contravențională, precum și responsabilizarea acestora cu privire la consecințele faptelor săvârșite.

CITEȘTE ȘI: Alina Gorghiu: „Demers marca AUR, toxic pentru România”

 

Descurajarea agresiunilor, dar și a comiterii de fapte antisociale, care să îi aibă pe minori fie în rolul autorilor, fie al victimelor, este scopul urmărit, iar mijlocul pentru obținerea rezultatelor constă în informarea acestora, prin conștientizare și responsabilizare a elevilor privind răspunderea contravențională și penală.

Campania se desfășoară în perioada noiembrie 2021- decembrie 2022, în parteneriat cu Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei Argeș.

Pentru realizarea obiectivului urmărit, au fost tipărite până în prezent un număr de 3.500 de flyere, ce urmează să fie distribuite minorilor cărora li se eliberează prima carte de identitate, prin Serviciile Publice Locale de Evidență a Persoanei de pe raza județului Argeș, respectiv la nivelul municipiilor Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș, orașelor Topoloveni, Costești, Mioveni, precum și al comunei Domnești.

Citește și: Dramă fără margini în familia elevei moarte la liceul din Costeşti / Părinţii nu-şi revin şi merg la cimitir să dea la o parte ţărâna de pe mormântul fetiţei


Peste 6.000 de argeșeni vor atinge vârsta de 14 ani
până la finalul perioadei planificate pentru desfășurarea campaniei, aceasta fiind vârsta de la care pot solicita, conform Ordonanței de Urgență 97 din 2005, eliberarea primului act de identitate.

Mai multe detalii despre documentele necesare eliberării actelor de identitate pot fi accesate gratuit pe pagina de internet a Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul M.A.I., la link-ul:  https://depabd.mai.gov.ro/documente_necesare.html .

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole