Web Analytics

Activități pentru prevenirea consumului de droguri cu participanții la Festivalul de Folk din Budeasa

de | 3.07.2022 14:35 | Actualitate, Home

În zilele de 01 și 02 iulie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Argeș, au desfășurat activități pentru prevenirea victimizării, a infracțiunilor contra patrimociului și a consumului și traficului de substanțe cu efect psihoactiv și a alcoolului, cu participanții la festivalul ,,FLOK IN” desfășurat pe raza localității Budeasa.

Citește și Tragedie la Pitești! Un bărbat s-a aruncat de la etajul 9 și a murit pe loc

Activitățile cu specificul prevenirii consumului de droguri au constat în discuții, în principal cu tineri, având în vedere că aceștia sunt cei mai expuși consumului și traficului de substanțe cu efect psihoactiv. 

Sub sloganul ,,DISTREAZĂ-TE RESPONSABIL! ALEGE VIAȚA!”, polițiștii au pus accent în cadrul discuților pe faptul că drogurile nu rezolvă probleme, ci creează probleme.

Citește și: Argeș. Noi avertizări de vreme caniculară și furtuni

Aspectele transmise s-au concentrat în jurul următoarelor aspecte:

-​substanțele psihoactive pot induce un fals sentiment de bună dispoziție, ca apoi, după ce a trecut efectul lor, să lase consumatorii „secați” de energie și de dorința de a mai face lucrurile care în trecut erau plăcute.

afectează imaginea socială și înfățișarea, făcând persoanele care consumă să aibă un aspect neîngrijit. În același timp duc la irascibilitate crescută, rezultând certuri cu cei dragi și respingerea de către rude și prieteni. 

afectează atât pe termen scurt cât și pe termen lung capacitatea de memorare și creativitatea. În mod normal, când o persoană încearcă să-și amintească ceva, memoria lucrează rapid și accesează informații, dar drogurile „încețoșează” amintirile, dezorganizând informațiile.

au efecte însemnate față de abilitățile emoționale și sociale care, de regulă, se dobândesc în adolescență. Consumul substanțelor psihoactive poate împiedica tinerii să atingă potențialul intelectual, atât în privința dezvoltării biologice, cât și a dezvoltării sociale, generând situații de abandon școlar și astfel ruinarea șanselor de reușită profesională, în viitor.  

Astfel de activități de informare și conștientizare cu privire la efectele și riscurile  consumului de droguri vor continua și în perioada următoare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *