Web Analytics

Argeș. Noi avertizări de vreme caniculară și furtuni

de | 3.07.2022 11:43 | Actualitate, Home

Meteorologii au transmis o avertizare Cod Galben de caniculă, valabilă de astăzi și până marți, care vizează și judetul Argeș. 

Astfel, în următoarele trei zile, valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Citește și: Tragedie la Pitești! Un bărbat s-a aruncat de la etajul 9 și a murit pe loc

Avertizări meteorologice au fost emise și pentru furtuni, valabile de astăzi de la ora 12:00, până diseară la ora 23:00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de deal și munte, precum și în Transilvania și local în Oltenia, Moldova și nord-vestul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-35 l/mp.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *