Web Analytics

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

de | 7.11.2021 23:16 | Actualitate

 

O foarte mare importanță în evoluția incidenței persoanelor confirmate cu coronavirus o are responsabilitatea în respectarea prevederilor legale, motiv pentru care activitățile de verificare continuă la o intensitate ridicată.

Citește și:  La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

În urma abaterilor constatate în ultimele 48 de ore, a fost sistat un eveniment privat și au fost transmise două constatări către I.T.M. Argeș, referitoare la activitatea unor societăți comerciale care au permis accesul clienților în incintă, fără verificarea prealabilă  a certificatului verde.

 La acest sfârșit de săptămână, aproape 400 de polițiști argeşeni sunt la datorie în medie, zilnic, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor autorităţi, cu care acţionează în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus.

62 de acţiuni punctuale au fost desfășurate în zilele de vineri și sâmbătă, iar dintre acestea, 56 au fost organizate independent de către poliţişti, patru organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi două cu alte structuri.

Peste 4.000 de persoane, precum și 323 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.

De asemenea, în ultimele 48 de ore, au fost verificate 333 de societăți comerciale și aproximativ 200 de locații, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Citește și: Dramă fără margini în familia elevei moarte la liceul din Costeşti / Părinţii nu-şi revin şi merg la cimitir să dea la o parte ţărâna de pe mormântul fetiţei

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 355 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.000 de lei, după cum urmează:

– 311 sancțiuni, în valoare de 19.500 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

22 de sancțiuni, în valoare de 4.500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

22 de sancţiune, în valoare de 3.000 de lei, ca urmare a nerespectării interdicției de organizare, respectiv pentru participarea la evenimente private.

 

În ziua de 05 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Biroului pentru Protecția Animalelor și Compartimentul de Analiză si Prevenire a Criminalitității, au acționat pentru informarea operatorilor economici, dar și pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, în zona centrală a municipiului Pitești.

Polițiștii au acționat pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID–19, precum și pentru informarea cetățenilor cu privire la obligațiile ce le revin, având în vedere noile măsuri instituite.

În urma acțiunii, au fost instruiți 12 operatori economici și au fost legitimate 16 persoane, fiind aplicată o sancţiune contravenţională (avertisment), ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală.

Citește și: Raed Arafat consideră că medicii ar trebui să păstreze secretul şi să nu-i reclame pe pacienţii vaccinaţi ”la chiuvetă”

În ziua de 05 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au acționat, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.

Au fost verificate 8 societăți comerciale, precum și 5 autovehicule care efectuau transport de persoane.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-CoV 2.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală – nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție în mijloace de transport în comun.

 

În noaptea de 05 spre 06 noiembrie a.c., în intervalul 20:00-00:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au acționat, pe raza localității Vedea, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.

Au fost verificate 4 societăți comerciale, precum și 4 autovehicule care efectuau transport de persoane, fiind desfășurate activități de prevenire pentru informarea populației despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-CoV 2, precum și activități de instruire la operatorii economici și verificări cu privire la respectarea interdicțiilor cu privire la deplasare pe timpul nopții.

Citește și: Personalul medical de serviciu de la Spitalul Ştefăneşti a fost chemat la audieri

În urma abaterilor constatate în cadrul activităților, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020, ca urmare a nerespecării măsurilor de protecție individuală prin nepurtarea măștii, respectiv ca urmare a nerespecării interdicțiilor privind limitarea deplasărilor în intervalul orar 22:00-05:00. De asemenea, au fost aplicate și 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 600 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, pentru adresarea de injurii.

 

În noaptea de 05 spre 06 noiembrie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au constatat că la un imobil de pe raza de competență era în desfășurare un eveniment privat (petrecere de majorat), unde se asculta muzică la volum ridicat.

Astfel, poliţiştii au identificat la locație 22 de persoane, în urma verificărilor stabilindu-se că aceștia dețineau certificat verde (în urma vaccinării sau testării).

Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea interdicției de organizare de evenimente private, precum, și conform Legii 61/1991R, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice prin ascultarea de muzică la nivel ridicat, valoarea amenzilor fiind de 2.000 de lei.

Totodată, cei 21 de participanți au fost sancționați contravențional ca urmare a nerespectării interdicției de participare la evenimente private.

Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul privat a fost organizat și luarea măsurilor legale care se impun.

Citește și: Călin Nistor, fostul şef al DNA Piteşti s-a făcut avocat

În ziua de 06 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au legitimat 39 de persoane și au verificat 13 mijloace de transport persoane și 9 societăți comerciale.

De asemenea, au fost efectuate instruiri cu reprezentanții a 7 societăţi comerciale, și au fost efectuate și verificări în ceea ce privește respectarea legislației în vigoare, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS CoV-2.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare tiotală de 1.500 de lei, conform Legii 55/2020, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală – nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție.

De asemenea, ca urmare a unui apel prin serviciul TELVERDE, au fost efectuate verificări la sediul unui operator economic din Câmpulung, în urma cărora au fost identificate în interior trei persoane care nu dețineau certificat verde.

Având în vedere că societatea comercială în cauză, ce desfășoară activități de vânzare de obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, nu face parte din categoria celor exceptate de la obligația de a nu permite accesul în interior persoanelor care nu dețin certificat verde, aspectele constatate urmând să fie transmise către Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, instituție competentă pentru luarea măsurilor legale, conform prevederilor art. 65 lit. q) din Legea 55/2020.

Citește și: Elena Lasconi: „Impozitele câmpulungenilor pot exploda de cel puţin două, trei ori!

În ziua de 06 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiștii Secției 4 Poliție Pitești au acționat pentru verificarea și informarea operatorilor economici, precum și pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 16 persoane, orecum și punctele de lucru a 5 operatori economici, licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fiind aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a a nerespectării măsurilor de protecție individuală – nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție.

Totodată, în urma verificărilor, s-a constatat că reprezentanții unui operator economic au permis accesul în incintă fără verificarea deținerii unui certificat verde, fapt pentru care aspectele constatate urmează să fie transmise către Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, instituție competentă pentru luarea măsurilor legale, conform prevederilor art. 65 lit. q) din Legea 55/2020.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești Pitești au verificat, în cadrul acțiunilor desfășurate, aproape 50 de persoane, 14 operatori economici și 10 mijloace de transport persoane, în urma abaterilor constatate aplicând 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, conform Legii 55/2020.

Citește și: Cazul tinerei bolnave de cancer care a murit la Spitalul Ştefăneşti / Poliţia s-a autosesizat şi verifică unde au dispărut banii Georgianei Ticu: în spital sau în afara lui?

Totodată, polițiștii din cadrul secției au desfășurat activități de prevenire și informare, prin care au adus la cunoștință agenților economici și persoanelor desemnate pentru  punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să responsabilizeze atât angajații, cât și vizitatorii, pentru a se proteja față de infectarea cu coronavirus, prin purtarea măștii de protecție și respectarea celorlalte prevederi legale în domeniu.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii