Web Analytics

Personalul medical de serviciu de la Spitalul Ştefăneşti a fost chemat la audieri

de | 5.11.2021 10:45 | Actualitate, Dezvăluiri

# Poliția Ștefănești a început cercetările în cazul Georgianei Ticu

Săptămâna trecută, personalul medical de la Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești a fost chemat la audieri în cazul morții Georgianei Ticu, tânăra bolnavă de cancer despre care s-a scris pe facebook că i-ar fi dispărut suma de „34.000 lei și 200 euro” în perioada internării la spitalul din Ștefănești. Printr-un comunicat de presă, conducerea spitalului a spus că acuzațiile, cel puțin în plan intern, nu se confirmă și a transmis că suma găsită în portofelul pacientei decedate a fost mult mai mică, „140 de euro și încă 1.443 de lei”. Poliția s-a autosesizat și se fac cercetări.

Unde au dispărut banii fetei moarte de cancer: în spital, sau în afara lui?

Reamintim că Georgiana Ticu, originară din comuna Domnești, era bolnavă de cancer și a murit vineri, 22 octombrie, la spitalul din Ștefănești. Anișoara Baloca, o prietenă apropiată a Georgianei Ticu, a scris pe facebook, pe 24 octombrie, că Georgianei i s-ar fi furat o sumă mare de bani în perioada internării la spitalul din Ștefănești, bani pe care tânăra i-a strâns din donații sau în urma vânzării bijuteriilor pe care le confecționa singură. „Avea un portofel cu câteva compartimente. Într-un compartiment avea 200 milioane, în altul 140 milioane, iar în ultimul compartiment avea 200 euro și ceva lei”, se arată în postarea Anișoarei Baloca.

Citește și Cazul tinerei bolnave de cancer care a murit la Spitalul Ştefăneşti / Poliţia s-a autosesizat şi verifică unde au dispărut banii Georgianei Ticu: în spital sau în afara lui?

De cealaltă parte, conducerea spitalului a transmis că acuzațiile sunt denigratoare și că abia vineri, când starea Georgianei s-a înrăutățit, mama pacientei a informat spitalul că aceasta ar fi avut asupra sa un portofel cu bani, bunurile au fost inventariate și depozitate într-un dulap cu cheie. „În privința banilor, au fost găsiți într-un portofel 140 de euro și încă 1.443 de lei, spre deosebire de informațiile care apar în postarea de pe facebook ”, citim și în comunicatul spitalului.
Poliția orașului Ștefănești s-a sesizat din oficiu, în urma afirmațiilor apărute în spațiul public. În cauză s-a întocmit dosar penal, conform articolului 228 din Codul Penal, iar cercetările sunt desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, după cum ne-a informat, în baza Legii 544/2001, IPJ Argeș.

Citește și Abandonat la naştere, acum student la specializarea Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie

Dr. Mariana Neamțu: „Am fost chemați la audieri săptămâna trecută”

Contactată din nou, în această săptămână, de Jurnalul de Argeș, dr. Mariana Neamțu, medicul curant al Georgianei Ticu, a spus că personalul medical de serviciu de la spital a fost chemat la audieri încă de săptămâna trecută. „Am fost săptămâna trecută chemați la audieri. Personalul medical de serviciu”, ne-a răspuns doctora Mariana Neamțu. L-am contactat din nou și pe Robert, cumnatul Georgianei Ticu, care nu a vrut să facă declarații. Potrivit comunicatului de presă transmis de spital, cumnatul Georgianei, pe parcursul internării acesteia, i-a dus scutece pentru incontinență urinară și abia când a revenit pentru a prelua certificatul constatator de deces a transmis că pacienta care decedase ar fi avut asupra sa o sumă de bani mult mai mare decât cea constatată la momentul întocmirii procesului-verbal.

Citește și Avocatul Ursu, despre martorul protejat care l-a îngropat pe Pendiuc: „E la fel de cunoscut ca ţuica de Piteşti”

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii