Web Analytics

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PE DRUMURILE DIN ARGEȘ

de | 30.01.2022 16:34 | Actualitate

În ziua de 29 ianuarie a.c., în intervalul orar 18:00-24:00, polițiștii structurilor rutiere au acționat pe drumurile din Argeș, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și creșterea gradului de disciplină în deplasările pe drumul public.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au acționat pe întreg cuprinsul județului, în cadrul unei acțiuni coordonate de Serviciul Rutier Argeș, având drept scop prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a conducerii sub influența băuturilor alcoolice.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.635 de lei.

În cadrul acestora, au fost reținute 10 permise de conducere, dintre care 8 ca urmare a consumului de băuturi alcoolice (valoarea în urma testării cu aparatul etilotest mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), unul ca urmare a vitezei excesive (viteza înregistrată de aparatul RADAR fiind mai mare cu peste 50 km/h față de limita legală de pe sectorul de drum unde a fost constatată abaterea), și unul ca urmare a nerespectării regulilor privind depășirea.

De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare, dintre care 9 pentru ITP expirat, unul pentru lipsa asigurării obligatorii auto și unul ca urmare a unor nereguli tehnice.

În cadrul acțiunilor, au fost constatate și 6 infracțiuni la circulația pe drumurile publice (2 constatate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, 2 de polițiștii Biroului Rutier Câmpulung, una de polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș și una de polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni).

Citește și: Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor

Infracțiunile constatate sunt astfel:

4 infracțiuni de conducere sub influența alcoolului (art. 336 din Codul Penal – valoarea în urma testării cu aparatul etilotest peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat);

o infracțiune de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei (art. 337 din Codul Penal, conducătorul auto în cauză a fost și testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat);

o infracțiune de conducere fără drept (art. 335 din Codul Penal, conducătorul auto avea dreptul de a conduce suspendat).

Recomandări din partea polițiștilor:

– oricine poate intui că pentru siguranța deplasării, cunoașterea, înțelegerea și respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice este esențială pentru orice participant la trafic, deoarece nerespectarea acestor reguli pune în pericol nu doar propria persoană, ci și pe ceilalți participanți la trafic;

Citește și: Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că Miuţescu va sfârşi ca Mircea Drăghici”

– este ușor de înțeles de ce deținerea unui permis de conducere, ce atestă parcurgerea unei pregătiri, atât teoretice cât și practice, implică respectarea unei serii de obligații în conducerea de autovehicule pe drumurile publice, și nu doar exercitarea unui drept. Fiți responsabili, pentru a ajunge cu bine la destinație!

nu doar conducătorii de autovehicule trebuie să respecte reguli de circulație. Inclusiv când vă deplasați cu biciclete, atelaje sau în calitate de pietoni, trebuie să aveți un comportament predictibil și să fiți vizibili în trafic, astfel încât conducătorii de autovehicule să poată observa din timp.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *