Web Analytics

Acțiune preventivă a polițiștilor argeșeni de Ziua Internațională a Non-violenței

de | 2.10.2021 08:34 | Actualitate

Pentru marcarea zilei de 2 octombrie – Ziua Internațională a Non-violenței, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității Argeș au organizat și desfășurat o activitate preventivă în cadrul Școlii Generale I.L. Caragiale din Pitești.

Citește și Sala Polivalentă din Pitești va fi inaugurată anul viitor

Pentru că această zi reprezintă o bună ocazie pentru a încuraja orice metodă de a opri violența, pornind de la exemple personale, până la educația celor mai mici dintre noi, activitatea și-a propus să îi ajute pe copii să își conștientizeze și gestioneze emoțiile, astfel încât să fie prevenite comportamentele de tip bullying.

Copiii și-au exprimat gândurile și sentimentele, prin artă, desenând pe diverse suporturi, mesaje de pace, înțelegere și nonviolență.
Îi îndemnăm ca aceste mesaje  să se manifeste în fiecare zi, în primul rând în conștiința lor, apoi în comportamentul și în comunicarea cu cei din jur.

Violenţa este o forma  de manifestare a slăbiciunii. Puterea nu se dobândeşte nici apelând la cuvinte care produc suferinţă, nici adoptând atitudini şi comportamente de natură a-l pune pe celălalt în pericol.

 

Poliţiştii argeșeni îi încurajează pe toţi cetăţenii să nu rămână indiferenţi la astfel de acte. Atunci când sunt victime cât şi când sunt martori ale unor manifestări violente, să sesizeze autorităţile competente.

Victima are dreptul la protecţie specială, adecvată situaţiei şi nevoilor sale, la servicii de consiliere, reabilitare, reintegrare socială precum şi la asistenţă medicală şi juridică gratuită, în condiţiile legii.

Citește și ”Cineva a zis să mutăm morţii din Cimitirul «Sf. Gheorghe» pentru un drum în zona unde vrea să construiască el blocuri”

Pentru a discuta aspecte privind dimensiunile, incidenţa şi consecinţele violenţei şi pentru a transmite informaţii cu privire la prevederile legale în domeniu, poliţiştii de prevenire  organizează frecvent întâlniri cu cetăţenii, la sediile unor societăţi comerciale, şi instituţii de învăţământ din judeţ.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii