Acțiune preventivă a polițiștilor argeșeni de Ziua Internațională a Non-violenței

de | 2.10.2021 08:34 | Actualitate, Home

Pentru marcarea zilei de 2 octombrie – Ziua Internațională a Non-violenței, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității Argeș au organizat și desfășurat o activitate preventivă în cadrul Școlii Generale I.L. Caragiale din Pitești.

Citește și Sala Polivalentă din Pitești va fi inaugurată anul viitor

Pentru că această zi reprezintă o bună ocazie pentru a încuraja orice metodă de a opri violența, pornind de la exemple personale, până la educația celor mai mici dintre noi, activitatea și-a propus să îi ajute pe copii să își conștientizeze și gestioneze emoțiile, astfel încât să fie prevenite comportamentele de tip bullying.

Copiii și-au exprimat gândurile și sentimentele, prin artă, desenând pe diverse suporturi, mesaje de pace, înțelegere și nonviolență.
Îi îndemnăm ca aceste mesaje  să se manifeste în fiecare zi, în primul rând în conștiința lor, apoi în comportamentul și în comunicarea cu cei din jur.

Violenţa este o forma  de manifestare a slăbiciunii. Puterea nu se dobândeşte nici apelând la cuvinte care produc suferinţă, nici adoptând atitudini şi comportamente de natură a-l pune pe celălalt în pericol.

 

Poliţiştii argeșeni îi încurajează pe toţi cetăţenii să nu rămână indiferenţi la astfel de acte. Atunci când sunt victime cât şi când sunt martori ale unor manifestări violente, să sesizeze autorităţile competente.

Victima are dreptul la protecţie specială, adecvată situaţiei şi nevoilor sale, la servicii de consiliere, reabilitare, reintegrare socială precum şi la asistenţă medicală şi juridică gratuită, în condiţiile legii.

Citește și ”Cineva a zis să mutăm morţii din Cimitirul «Sf. Gheorghe» pentru un drum în zona unde vrea să construiască el blocuri”

Pentru a discuta aspecte privind dimensiunile, incidenţa şi consecinţele violenţei şi pentru a transmite informaţii cu privire la prevederile legale în domeniu, poliţiştii de prevenire  organizează frecvent întâlniri cu cetăţenii, la sediile unor societăţi comerciale, şi instituţii de învăţământ din judeţ.

Acest articol este despre: arges,

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...

Argeș. Patru bărbați trimiși în judecată pentru proxenetism
Argeș. Patru bărbați trimiși în judecată pentru proxenetism

Patru bărbați din Pitești au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. În iunie, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile acestora, în urma cărora au ridicat mai multe telefoane și sume de bani. IPJ Argeș transmite: „Polițiștii...