Acțiune internațională privind accidentele chimice, desfășurată de ISU Argeș la Târgu Mureș

de | 3.06.2022 09:46 | Actualitate

ISU Argeș participă în perioada 30 mai – 3 iunie, la un amplu exercițiu internațional cu forțe și mijloace în teren pe raza municipiului Târgu Mureș. Acțiunea are ca scop testarea procedurilor comune de intervenție, precum și utilitatea acestor simulări pentru autorități, cât și pentru populație.

Citește și: 20 de pompieri și-au depus jurământul la ISU Argeș

Scenariul principal al exercițiului se bazează pe simularea producerii unui incident pe platforma unui operator economic din Târgu Mureș, iar pentru gestionarea situațiilor produse a fost nevoie de sprijin atât de la nivel național cât și de la nivel internațional.

Citește și:Ce spune ISU Argeș despre pompierul mort la intervenția de pe A1

Pompierii argeșeni participă cu personal specializat pentru intervenție la urgențele chimice, biologice, radiologice și nucleare, precum și în cazurile medicale. Astfel s-au alocat o autospecială de transport persoane și victime multiple și Modulul CBRN, constituit din autospeciala de primă cercetare și evaluare CBRN alături de o remorcă cu echipamente specifice, două autocamioane cu tabăra mobilă și bucătăria mobilă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

„Au trecut câteva zile solicitante în care tot personalul angrenat în misiuni acționează zi și noapte pentru înlăturarea efectelor negative produse de acest incident ce stă la baza scenariilor.

Este o experiență bună pentru a găsi cele mai optime soluții de gestionare a unor situații de urgență complexe.”, transmite ISU Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.