Acţiune de dezinsecţie aeriană în Piteşti

de | 29.07.2021 12:50 | Actualitate, Politica si Administratie

Primăria Municipiului Pitești informează că miercuri, 28 iulie, joi, 29 iulie, și vineri, 30 iulie, se vor executa servicii de dezinsecție prin pulverizare aeriană (aviotratament), pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște, tigrul platanului etc.). Pentru această acțiune urmează a fi utilizate avioane de tip AN-2 cu pulverizare aeriană de substanță pentru dezinsecție.
„Acțiunea de dezinsecție are următorul program: miercuri, 28 iulie, între orele 06:00 și 09:00, reluată cu încă o trecere în intervalul orar 20:00 – 21:00; joi, 29 iulie, între orele 06:00 și 09:00, a doua trecere având loc în intervalul orar 20:00 – 21:00; vineri, 30 iulie, începând cu ora 06:00, până la ora 09:00 prima trecere, fiind reluată în intervalul orar 20:00-21:00.

Trecerea din a doua parte a zilei se efectuează doar dacă temperaturile nu sunt foarte ridicate.
Stropirile vor fi efectuate de Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, care va folosi pentru dezinsecție substanța Biotrin Plus. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, face parte din grupa 3, tip 18, și se regăsește în Registrul național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.
În cazul în care vremea nu va permite efectuarea etapelor, acestea vor fi reprogramate, cu informarea, în prealabil, a populației. Rugăm posesorii de familii de albine și de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident”, transmite Primăria Pitești.
C.S.

Citește și Trei tunuri pentru dezinsecție vor circula la noapte, în Pitești

Citește și Noi acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, la Mioveni

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii