Noi acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, la Mioveni

de | 6.05.2021 07:59 | Actualitate, Politica si Administratie

Primăria Mioveni anunță demararea unei noi acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public și privat al orașului, precum și în spațiile deschise ale persoanelor fizice și juridice. 
Operațiunea se va desfășura în perioada 10 – 15 mai 2021, între orele 03.00 – 08.30 (domeniul public) / 08.30 – 17.00 (spații închise si gospodării), în funcție de condițiile meteorologice. Acțiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare vor include domeniul public, platforme pentru colectarea deșeurilor, scări de bloc (subsol și casa scării), gospodării individuale, clădiri ale instituțiilor publice.

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL, iar substanțele utilizate sunt:

Deratizare – Colbrom Pastă;

Dezinsecție spații exterioare – Cymina Plus;

Dezinsecție spații interioare, scări de bloc – K-Othrine WG 250;

Dezinsecție spatii interioare, instituții publice – Super Killer EC 25;

Combatere căpușe – Deltatim Plus;

Dezinfecție – Huwa-San TR-50.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Facem apel către asociaţiile de locatari/proprietari să permită accesul agenților DDD în subsolul blocurilor în zilele de 10 – 12 mai 2021, așa încât să se poată efectua serviciile de dezinsecție și deratizare.

De asemenea proprietarii de gospodării din Orașul Mioveni sunt rugați să permită accesul agenților DDD în perioada 12 – 15 mai 2021, așa încât să se poată efectua serviciile de deratizare.

 

 

CITEȘTE ȘI: MIRAJ TOP EVENTS S.R.L. – anunț de începere implementare proiect

 

 

 

În perioada 12 – 14 mai 2021, se vor efectua tratamente de dezinsecție – combatere țânțari și combatere căpușe. În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfaşurarea acestor servicii, perioada de efectuare va fi comunicată ulterior.

Apicultorii sunt rugați ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine, în caz contrar UAT – Orașul Mioveni și S.C. Coral Impex S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Constructorul a acoperit azi-noapte fisurile apărute în pereții din Piața Primăriei

 

 

 

Totodată, vă rugăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.

Măsuri de prim ajutor în caz de:

– Inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt.

– Contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun.

– Contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute.

– Înghițire substanțe insecticide/dezinfectante: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic.

– În caz de ingerare accidentală de produse raticide se va merge de urgență la Spitalul de Urgență Mioveni, iar antidotul recomandat de producator este vitamina K.

În toate situațiile se va consulta medicul.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii