Web Analytics

Achimescu a scos la concurs postul de referent al lui Ilie Bărbulescu pentru că nu a vrut să semneze cu Iohannis

de | 5.11.2014 19:36 | Actualitate, Sport

# Un nou scandal la Direcţia pentru Sport Argeş! # Ilie Bărbulescu spune că se urmărește înlăturarea sa de la Direcție pentru că nu a vrut să semneze pentru candidatul ACL la prezidențiale, în timp ce liberalul Achimescu spune că a scos postul la concurs tocmai pentru a nu fi acuzat de favoritism pentru fostul mare fotbalist al Stelei

După ce un control al Corpului de control al Ministerului Sportului a zguduit din temelii Direcția pentru Sport Argeș, un nou scandal pare să ia amploare la instituția condusă de liberalul Laurențiu Achimescu. Este vorba de scoaterea la concurs a unui post de referent ocupat prin detașare de către Ilie Bărbulescu. Concursul va avea loc pe 24 și 25 noiembrie 2014, iar cei care își dispută acest post sunt Ilie Bărbulescu și Bogdan Vișan, nimeni altul decât băiatul lui Florean Vișan, directorul de la „Tabere” din cadrul aceleiași Direcții pentru sport. Demn de reținut este că directorul Achimescu putea să continuie cu detașarea lui Bărbulescu, însă pur și simplu după aproape un an și jumătate a decis scoaterea la concurs a acestui post. Iată în continuare și ce spun părțile implicate în acest  „conflict” și care este poziția fiecăruia față de acest nou scandal.

Ilie Bărbulescu: „Se urmărește înlăturarea mea de la Direcție pentru că nu am vrut să semnez pentru Iohannis”

„Eu am venit prin detașare la Direcția pentru sport de la AJF acum un an și jumătate și de fiecare dată această detașare mi-a fost prelungită fără vreo problemă, ne-a declarat Ilie Bărbulescu. Acum, printre altele, pentru că nu am vrut să semnez pentru Iohannis directorul Achimescu mi-a scos postul la concurs. L-a adus și pe Bogdan Vișan să dea examen tocmai pentru a mă înlătura pe mine de la Direcție… Se știe foarte bine care este relația dintre Achimescu și Florean Vișan, tatăl lui Bogdan Vișan… Nu vreau să intru în alte amănunte, dar este limpede că se urmărește înlăturarea mea. Cred, așa cum spuneam, că totul a plecat de la faptul că am fost singurul de la Direcție care nu a semnat pentru Iohannis. Eu am depus dosarul și voi participa la concurs. Nu vreau decât să fie un examen corect!”.

Laurenţiu Achimescu, directorul Direcţiei pentru Sport Argeş: „Am scos postul la concurs tocmai pentru că s-ar discuta că aş avea eu un favoritism cu Bărbulescu”

# Dle director vă deranjez în legătură cu postul de referent la Direcția pentru sport. Am înțeles că ați scos la concurs acest post. Despre ce este vorba?
– Totul se va desfășura conform legislației. Până acum pe postul respectiv era Ilie Bărbulescu, iar eu am dreptul acum să scot la concurs acest post. El a stat acolo prin detașare de la o unitate privată și dacă eu aș continua treaba asta, adică să continui cu încă o detașare, s-ar subînțelege că nu vreau să scot postul la concurs pentru că aș avea ceva cu Ilie Bărbulescu. Din acest motiv am scos postul la concurs, iar în urma acestui lucru s-au înscris două persoane, Ilie Bărbulescu și Bogdan Vișan. Acum totul depinde de capul fiecăruia. Îl duce capul atunci face treabă, nu-l duce capul, asta e!
# Dumneavoastră aveți vreun favorit?
– Eu nu, ferească Dumnezeu! După controlul respectiv de la Minister suflu și în iaurt și orice presiune se va face la mine în acest sens, e egală cu zero.
# Spuneați că aveți ceva cu Ilie Bărbulescu…
– Da, am simpatie foarte mare, Ilie Bărbulescu este campion european. Mi s-a părut că a făcut ceva în viața lui pentru sport și din cauza asta am acceptat detașarea lui fără a da concurs. La ultima detașare, aveam dreptul să dau concurs și nu am făcut-o, iar acum nu mai pot, pentru că s-ar discuta că aș avea eu un favoritism cu el. E adevărat că îl simpatizez, dar de a-l simpatiza și a bloca un post e cale lungă.

„Am avut discuții particulare între patru ochi privind semnătura pentru Iohannis și nu are nicio legătură cu postul”

# Puteați să-l detașați în continuare?
– Puteam teoretic, dar mă acuzau alții: Domnule, ai postul liber, poți să-l scoți la concurs! Ce-i cu omul ăsta, ți-a dat ceva? Și tocmai de aceea pentru a nu exista motive ulterioare, eu am scos postul la concurs.
# Se vorbește că din cauza faptului că Ilie Bărbulescu n-a semnat pentru Iohannis a dus la supărarea dvs și implicit la organizarea concursului.
– Da, este adevărat, Ilie Bărbulescu este o simpatie a mea. Numai că eu sunt obligat să respect legislația. Pentru că veniți și întrebați apoi de ce e postul ăla fără să fie scos la concurs. Am avut discuții particulare, între patru ochi, de exemplu și cu Bughiu. Eu l-am întrebat, bă tu semnezi cu Iohannis, la care el m-a întrebat dacă semnez pentru Ponta și am făcut haz de necaz. A fost doar o discuție privată. Nu are nicio legătură cu postul. Așa și Bughiu poate să zică că m-a întrebat Achimescu dacă semnează cu Iohannis și eu l-am întrebat dacă semnează cu Ponta.
# Cine credeți că va câștiga concursul?
– Nu știu acest lucru. Nu sunt eu ghicitor. Va câștiga cine este mai pregătit.
# Comisia pentru concurs din cine este formată?
– Fiind un post de la compartimentul sport, comisia este formată din Otobîcu Cristian, Moiceanu Anișoara și Florea Alis. Eu nu fac parte din comisie.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii