În februarie 2020, un copil de patru ani și 8 luni a murit după o analgosedare realizată la cabinetul stomatologic Teddy Care din Pitești. Direcția de Sănătate Publică a amendat firma cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare. Mai exact, deși avea autorizație de funcționare, clinica nu avea autorizație pentru Secție de Anestezie și Terapie Intensivă. Cazul a dobândit imediat notorietate națională și în cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, dar cercetările nu sunt finalizate, la mai bine de un an și jumătate de la tragicul eveniment.
„În momentul de față, sunt niște chestiuni foarte tehnice în derulare, niște expertize”
Dosarul copilului mort a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. „Deocamdată, încă sunt cercetări. Nu s-a dat o soluție în cauză. În momentul de față, sunt niște chestiuni foarte tehnice în derulare, niște expertize. În funcție de rezultatul acela, vedem ce probatoriu vom administra în continuare. Avem mai multe persoane în calitate de suspecți”, ne-a declarat Nicolae Argeșanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
Adrian Vasile, tatăl copilului mort, ne-a spus că nu a fost contactat de cei de la cabinetul stomatologic și că s-au făcut mai multe expertize. „Se fac cercetări. Nu știu nimic. Nu s-a dat drumul la dosar”, a mai spus Adrian Vasile, contactat telefonic.
Reamintim că băiețelul a ajuns la clinica dentară pe 10 februarie 2020, i s-a administrat anestezicul de către medicul colaborator, anestezistul Adrian Dinescu, și au început tratamentele dentare. În mai puțin de o oră, copilul a intrat în stop cardio-respirator, a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Pitești și, ulterior, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, unde a și murit după două zile, pe 12 februarie.
Citește și Percheziții la Teddy Care și la medicul care l-a anesteziat pe copilul care a murit
Nu sunt avocat însă stiu un truc de avocat.
Familia ar face bine să mute dosarul în alt județ pentru că respectiva clinică are in portofoliu multi clienți care pot să fie și angajați din magistratură.
Plus bani foarte mulți are această clinică. Aveau niște prețuri de referință ca in strainatate ori identice. Si sa nu uităm, banii conferă putere absolută atât timp cât ii ai.
Chestiile alea tehnice durează doar ptr a crea presiune familiei să creadă că totul a fost perfect din partea clinicii dentare însă copilul a murit.
Familia să ceară despăgubiri gen 10 milioane de euro euro ptr că acești medici, nu stiu daca au doctorat ptr a spune doctori, au încheiate polițe de asigurare pt proastă practică, inclusiv cabinetul in sine are așa ceva.
Nu cereți sume mici, cineva a murit iar moartea nu poate să fie înlocuită ușor, în străinătate aceste cereri materiale se numesc ,, bani de indurerea pricinuită/suferită ,, .
Pușcărie nu cred că o sa faca cineva efectiv.
Iar daca luați banii respectivi , să îi cheltuiți sănătoși, mă refer la familie, pentru că îi meritati, sunt pe drept .