Web Analytics
scris vineri, 24.05.2024

A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deşi avea TBC. După 9 ani, a câștigat procesul împotriva Institutului „Marius Nasta”

A rămas fără un plămân, dintr-o greşeală medicală, iar după 9 ani de procese un bărbat din Bucureşti se chinuie să primească despăgubirile stabilite de instanţă. 150.000 de euro are de dat Institutul de Pneumofiziologie „Marius Nasta” unui pacient care a fost operat de cancer, deşi în realitate suferea de TBC.

A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deşi avea TBC. După 9 ani, a câștigat procesul împotriva Institutului „Marius Nasta”

Spitalul a cerut deja ajutor Ministerului Sănătății, însă i s-a răspuns că este întreagă lui responsabilitate. Prin urmare, ar trebui să plătească 150.000 de euro acestui bărbat care a câștigat procesul. I-a cerut, de asemenea, și o plata eșalonată, însă bărbatul i-a răspuns că nu mai are mult de trăit și este dreptul lui să primească acești bani.

Citește și: Cutremur la AJVPS Argeş! Directorul executiv Sergiu Chiriţă şi-a dat demisia!

Deocamdată Institutul Marius Nasta din Capitală are conturile blocate de CNAS, așadar va trebui să ceară o plata eșalonată și către furnizorii de servicii medicale. Deocamdată are stocuri de medicamente și materialele necesare, astfel că pacienții nu vor avea de suferit.

A aflat că nu avea cancer după ce şi-a făcut analizele la o clinică privată

Totul a început în decembrie 2014 când bărbatul s-a simțit rău, s-a prezentat la spital și și-a făcut mai multe analize, printre care o biopsie, prin care prezența tumori canceroase la plămâni. Prin urmare, a fost introdus de urgență în operație de către profesorul Ioan Cordoș, notează observatornews.ro. După intervenție, a aflat că nu era bolnav de cancer și că suferea de TBC, o boală cronică ce poate fi tratată în aproximativ trei luni cu tratament antibiotic.

Bărbatul a făcut o analiză la o clinică privată care i-a arătat că nu are cancer. În acel moment, a dat în judecată spitalul și după nouă ani avem o decizie a instanței. Potrivit judecătorilor, doar spitalul este vinovat. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat.

Citește și: Fondatoarea Magiunului de Topoloveni, Bibiana Stanciulov, în proces cu Metro: „Influenţele sunt foarte mari. Se luptă doi mamuţi”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită